Χαμηλά-Χαμηλά: Το μορφωτικό επίπεδο του μέσου Αμερικανού...

Πριν από καιρό είχα ακούσει ότι ο ένας στους πέντε Αμερικανούς δεν ξέρει να δείξει σε έναν παγκόσμιο χάρτη πού βρίσκεται η Αμερική - η ίδια του η χώρα δηλαδή!
Φυσικά, δεν το πίστεψα όταν το άκουσα. «Είναι δυνατόν;» είχα σκεφτεί και απόρριψα το όλο θέμα ως υπερβολή.
Ένας φίλος όμως αποφάσισε να μου αποδείξει ότι αυτή η Άγνοια (με κεφαλαίο α) είναι αληθινή. Και μου έδειξε το βίντεο που ακολουθεί.



Λυπάμαι που δεν έχω τον χρόνο να μεταφράσω τις απίστευτες απαντήσεις που δίνουν οι Αμερικανοί στις ερωτήσεις που τους κάνουν. Σε κάποια φάση ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Ποιο είναι το θρήσκευμα των Βουδιστών καλόγερων;» και οι περισσότεροι απαντούν ...«μουσουλμάνοι». «Ποια είναι η θρησκεία των Ισραηλινών;» και απαντούν «Καθολικοί»!

Η ελεύθερη αγορά και η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, σίγουρα παράγει πλούτο. Μόρφωτικό επίπεδο όμως παράγει;
Εκεί που υπάρχει και λειτουργεί ελεύθερα αυτή η πλήρης εμπορευματοποίηση, δηλαδή στην Αμερική, δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα, αν τα πράγματα είναι πραγματικά έτσι όπως τα δείχνει αυτό το βίντεο.

Ίσως βέβαια το βίντεο να είναι στημένο, αλλά κάτι μου λέει πως είναι αυθεντικό.
Ξέρετε τι είναι αυτό που με κάνει να πιστεύω στην αυθεντικότητά του; Αυτά που ακούω καθημερινά από πολλούς συμπολίτες μου, που πλησιάζουν επικίνδυνα στις αμερικανικές απαντήσεις...

Σχόλια

  1. αυτο ειναι απλως το αποτελεσμα του αμερικανικου εκπαιδευτικου συτηματος το οποιο εχει πολυ χαμηλες απαιτησεις και ακριβως για αυτον τον λογο επιτρεπει την ευκολη αναδειξη παιδιων θαυματων που ας πουμε στα 15 τους εχουν πτυχιο πανεπιστημιου

    η ελλαδα (και η ευρωπη πιθανον) για διαφορους λογους ακολουθει κατα ποδας την αμερικη και πραγματι θα τους μοιασουμε: ο δουλος μοιαζει στον αφεντη

    η αληθεια παντως ειναι πως στην ελλαδα το μεσο μορφωτικο επιπεδο δεν ηταν ποτε υψηλο: οι εντονες ομως απαιτησεις της ελληνικης κοινωνιας για επαγγελματικη αποκατασταση μεσω πανεπιστημιακων σπουδων οδηγησε σε τελμα την ελληνικη εκπαιδευση στο συνολο της.

    και τωρα η ελληνικη κοινωνια τα λουζεται καλα να παθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του καπιταλισμου και της ιδιωτικης εκπαιδευσης. Ο καθενας μορφωνεται οσο αντεχει η τσεπη του αλλα η τσεπη λιγων αντεχει να πληρωσει μια σωστη παιδεια. Η ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι πνευματικος φονος των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστα να πάνε... Όταν το πρωτοείδα ξεκίνησε να με διασκεδάζει αλλά μετά ήθελα να κλάψω. Δεν πρέπει να είναι στημένο, απλά οι απαντήσεις επιλεγμένες από ένα τεράστιο δείγμα. Δεν θέλω να πιστεύω πως αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του μέσου Αμερικάνου πολίτη.
    Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, και με ενόχλησε περισσότερο φυσικά, είναι το attitude όπως θα λέγαν και οι ίδιοι στις απαντήσεις σχετικά με πιθανούς πολέμους. Οι τύποι δεν έχουν πρόβλημα να βομβαρδίσει η χώρα τους όλη την υφήλιο, έτσι.. γιατί δεν τους πάνε αυτούς τους σιχαμερούς Γάλλους και Κορεάτες (που κατά τα φαινόμενα βρίσκονται κάπου κοντά στη Νεα Ζηλανδία)!
    Λοιπόν αυτά δεν είναι θέματα καπιταλισμού και εμπορευματοποίησης της γνώσης σε πρώτη φάση. Όποιος θέλει να μορφωθεί στοιχειωδός στις Η.Π.Α. μπορεί να το κάνει μην λέμε ότι θέλουμε. Όχι σε αξιοσέβαστο επίπεδο μάλλον αλλά σίγουρα όχι σε αυτό το χάλι.
    Η μη μόρφωση είναι θέμα πολιτικής της χώρας όσον αφορά την απομυθοποίηση της γνώσης και της μόρφωσης (βγάλε χρήμα και είσαι ένας μικρός θεός... Ο κόσμος στα πόδια σου) όπως θέμα "πολιτικής" και "mind control" είναι και η αβασάνιστη συγκατάθεση για εμπλοκή του σερίφη σε οποιοδήποτε πόλεμο κατά του σατανικού υπόλοιπου κόσμου.
    Κρίμα γιατί πέρα απ' όλα τ' άλλα, την αρνητική επίδραση της σε όλο τον κόσμο δηλαδή (που έχουν πολλές χώρες να μην τρέφουμε αυταπάτες με πρώτους τους Ρώσους και τους Άγγλους την συγκεκριμένη περίοδο αν βέβαια θέλετε την γνώμη μου), η Αμερική είχε τις προοπτικές για κάτι πολύ καλύτερο σε ότι αφορά τους πολίτες της που έχουν καταντήσει δούλοι και υποτακτικοί των κυβερνήσεων, των μυστικών υπηρεσιών τους, και φυσικά των μεγάλων εταιριών που σ' αυτές τις τελευταίες είμαστε σχεδόν όλοι. (το σχεδόν το έβαλα για να βγάλω απ' τον χορό ανθρώπους ερημίτες με ή χωρίς εισαγωγικά)

    {-D3ranGer-}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ψηφισετε ΚΚΕ θα εχετε λυμενα αυτα τα προβληματα

    προλαβαινετε ακομα και στο παραπεντε να σωθειτε

    δυναμη στο ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΟΙ Ε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    )+(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σου γαμώ το σπίτι, τη μάνα και το σόι όλο εκεί πάνω στον Σείριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έγινε μάγκες; Αποφασίσατε να αποδείξετε ότι είστε πιο ηλίθιοι από τους Αμερικανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειλικρινά, δε νομίζω ότι η "δημόσια" και "δωρεάν" "παιδεία" του -λεγόμενου- Κράτους Πρόνοιας, έχει καλύτερες πιθανότητες να "μορφώσει" τους "πολίτες"... (πήξαμε στα εισαγωγικά)

    Η δημόσια εκπαίδευση είναι ένα από τα κατ' εξοχήν εργαλεία Ελέγχου και Πλύσης Εγκεφάλου που χρησιμοποιούν οι Κυβερνήσεις (δηλαδή ένα πλήθος αργόσχολων νταβατζήδων, που όμως εδώ και καιρό έχει αποκτήσει χαρακτήρα Συλλογικής Οντότητας... Συλλογικού Νου... και επιδιώκει την επιβίωσή του, σε βάρος -αν χρειαστεί- των Ατομικοτήτων...)

    Αν λάβω υπ' όψιν μου τα παραπάνω, θεωρώ ότι η ιδιωτικού χαρακτήρα παιδεία, ή η κατ' οίκον, ή τέλος πάντων Η ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ παιδεία (σώνει και καλά, για όλους!), έχει καλύτερες πιθανότητες να βοηθήσει τις σημερινές κοινωνίες... απανταχού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών