Οι πυρκαγιές λύνουν «προβλήματα»;

Σε προηγούμενο ποστ έγραψα για τη νέα και επερχόμενη τάση των Ευρωπαίων να θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα στη Νότια Ευρώπη, και το συνέδεσα με τις πυρκαγιές.
Ο καλός φίλος από το antidogma.gr, Unknown-X, στα σχόλια εκείνου του ποστ μου έγραψε ότι ίσως αυτή η σύνδεση είναι κάπως παρατραβηγμένη. Δεν διαφωνώ με το σχόλιο, αλλά όπως φαίνεται καμιά «συνωμοσιολογία» δεν είναι τόσο παρατραβηγμένη όσο η ...ασυδοσία.
Ε, λοιπόν, ακόμη δεν κρύωσαν τα καμμένα πτώματα, αλλά οι επιχειρηματικές εξελίξεις έχουν... πάρει κι αυτές φωτιά.
Διαβάστε στην Καθημερινή το ακόλουθο σημερινό άρθρο:

Μεγάλη σύμβαση της ΑΚΤΩΡ στη Μεσσηνία
Η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ Α.Ε. προχώρησε μέσω της θυγατρικής της, Ακτωρ ΑΤΕ, στην υπογραφή σύμβασης με την «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (Τ.Ε. ΜΕΣ.) για την «Αποπεράτωση- Ολοκλήρωση για Λειτουργία του Εργου «NAVARINO RESORTS-NAVA-RINO DUNES» ΠΟΤΑ Μεσσηνίας (ΠΟΤΑ Ρωμανού)» στους Δήμους Γαργαλιάνων και Νέστορος του νομού Μεσσηνίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 276.756.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τρία Επενδυτικά Σχέδια και ένα τέταρτο διακριτό τμήμα, που είναι τα εξής:
(α) Ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, 769 κλινών και συνεδριακό κέντρο 1.175 θέσεων, συνολικού προϋπολογισμού 123.600.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
(β) Ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, 1.114 κλινών και κέντρο θαλασσοθεραπείας δυναμικότητας 200 ατόμων ημερησίως, συνολικού προϋπολογισμού 128.200.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
(γ) Κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών, δυναμικότητας 260 παικτών ημερησίως, προϋπολογισμού 18.050.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
(δ) Κατασκευή λοιπών τεχνικών έργων που δεν περιλαμβάνονται στα πιο πάνω επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 6.906.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο προβλέπεται να δοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2009.


Θα μου πείτε, εντάξει, επενδύσεις γίνονται.
Μετά όμως, έπεσα στο blog «Πρόχειρο Τετράδιο» όπου εκτός από το ίδιο κείμενο της Καθημερινής, ο Π. Παπαχατζής παραθέτει δύο ακόμη κείμενα, ένα από τη Γαλέρα και ένα σχετικά με την Νότια Εύβοια. Και το πιο σοκαριστικό, είναι το ποστ για την Ιόνια Οδό.

Διαβάστε τα κείμενα στο πολύ καλό blog Πρόχειρο Τετράδιο και θα καταλάβετε ότι οι φωτιές λύνουν, τελικά, πολλά προβλήματα...

Παραθέτω μια παράγραφο του blog που νομίζω ότι λέει πολλά:
«Αν το προχωρήσει κανείς λίγο παρακάτω θα δει οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ Α.Ε. και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που συνέτρεξαν να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια στους πληγέντες με την κατασκευή ολόκληρων οικισμών, είναι οι δυο μεγαλύτεροι ανάδοχοι της Ιονίας οδού»...

Σχόλια

  1. Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" που κυκλοφορεί σήμερα, 6/9/07, άρθρο με τίτλο: "Οι Αμερικάνοι τρέχουν στα καμένα" :

    "Αμερικανικές κινήσεις εκδηλώνονται στα καμένα. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αμερικάνικες πρωτοβουλίες "κατόπιν ελληνικού αιτήματος". Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δραστηριοποιεί το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας για να συντονίσει το σχέδιο παροχής βοήθειας από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για την ανασυγκρότηση των πληγείσων περιοχών, εκδηλώνοντας με σαφή τρόπο το ενδιαφέρον των εταιρειών των ΗΠΑ για το φιλέτο της Δ.Πελοποννήσου."

    Ρεπορτάζ στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.

    Καλά μνημόσυνα για την Ελλάδα που σκοτώσαμε με τα χεράκια μας.

    ΕΛΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε λουξ, νομιζω πως το θετεις αφοπλιστικα και δεν εχω παρα να συμφωνησω!

    Πραγματι, η ασυδοσια ειναι πολυ πιο τραβηγμενη απο οποιαδηποτε υποννοια συνωμοσιολογιας η οποια μαλιστα ειναι και επικινδυνη οταν αποσκοπει στον αποπροσανατολισμο και την καλυψη της πιο πανω ασυδοσιας!!
    Την ιδια αιχμη εξαλλου αφησα και στο εν λογω σχολιο μου ρωτωντας τι πραγματικα ειναι πιο επικινδυνο.

    Φοβαμαι ομως πως για ολην αυτη την ασυδοσια οι μοναδικοι υπευθυνοι και υπαιτιοι ειμαστε εμεις οι ιδιοι, η επιλογη 3 δηλ, στην ερωτηση εκεινου του σχολιου μου ...


    U-x

    Greetings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα, φίλε U-X, εννοείται ότι υπεύθυνοι είμαστε εμείς.
    Είμαστε υπεύθυνοι όχι γιατί είμαστε ανενημέρωτοι, ανορθολογιστές και παρασυρόμενοι, αλλά γιατί μας αρέσει που είμαστε ανενημέρωτοι, ανορθολογιστές και παρασυρόμενοι!
    Πού είναι αυτή η περίφημη ελληνική ευφυΐα, που είναι απαραίτητη για να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σήμερα;
    Θα αντιδράσουμε άραγε έστω και λίγο, ενισχύοντας τις εναλλακτικές πολιτικές δυνάμεις για να φύγει η Ελλάδα από το τέλμα της Ρεμούλας και των Βολεμένων, ή θα δώσουμε «λευκή» εξουσία στους κυβερνόντες των τελευταίων 26 ετών, για να «βιάσουν» κι άλλο αυτή τη χώρα και εμάς, τους πολίτες της;

    Ειδικά όταν ακούω κάποιους να προτείνουν την «αποχή» ή το «λευκό» ως λύση, απογοητεύομαι πλήρως, γιατί φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η αποχή και το λευκό είναι στην ουσία «υπογραφή συνεργασίας» με τα μεγάλα κόμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ οτί ένα είδος θητείας για την προστασία των δασών θα είναι πιο ουσιαστικό από την "σημερινή" στρατιωτική θητεία. Αν ενοποιηθούν τα στρατόπεδα στην παραμεθόριο θα εξοικονομηθεί απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό κ θα βοηθήσει να εκλείψει το φαινόμενο δημιουργίας μονάδων για την οικονομική "ανάταση" της κάθε περιοχής. Επίσης κατά τη γνώμη μου τέτοιου είδους εμπρησμοί δεν θα έπρεπε να είναι το μοναδικό έγκλημα, που θα έπρεπε να προκαλεί την τιμωρία της θανατικής ποινής όπως έχει σχολιαστεί μέσα από το blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα