Για να κλείνουμε με το θέμα της Οικονομίας: Ένα συν Ένα, ΔΕΝ κάνει ΔΥΟ.

Στην οικονομία, αγαπητά μου παιδιά, 1 + 1 ΔΕΝ κάνει 2.

Όσο λοιπόν κάνετε βαθυστόχαστες αναλύσεις με "κουκιά" και με "λεφτά που κάποιος έβγαλε και κάποιος άλλος όχι" απλά αποδεικνύετε ότι δεν έχετε ιδέα για το πώς δουλεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει ΠΙΣΤΩΣΗ, δηλαδή ΠΙΣΤΗ, δηλαδή συνεργασίες και συμφωνίες. Συνεργασία και συμφωνία είναι το δάνειο (η πίστωση), συνεργασία και συμφωνία είναι η χρηματοδότηση.

Στη συνεργασία, όπως και στην Οικονομία, ο σκοπός είναι πάντα το 1+1 να κάνει 10 (ΔΕΚΑ).

Και πολλές φορές επειδή δεν τα βρίσκουν οι μονάδες αναμεταξύ τους, το 1+1 κάνει τελικά 0 ή και -5 (αποτυχημένες συνεργασίες, αποτυχίες, χρεωκοπίες, χρέος). Κατανοητό;

Αντίθετα, κακή συνεργασία, κακή πίστη, κακή πίστωση, όλα αυτά σημαίνουν κακή οικονομία.

Να τα μεταφράσω τα παραπάνω; Απάτη, καταστροφή του άλλου για προσωπικό όφελος, πάτημα επί πτωμάτων, ανυπαρξία δικαιοσύνης ή διεφθαρμένη δικαιοσύνη κλπ. Αυτά είναι η βάση της κακής οικονομίας, όχι οι μέτριες εξισώσεις στην αριθμητική, αυτές διορθώνονται εύκολα, τα παραπάνω όχι.

Αν η Ευρώπη λοιπόν, άσχετά μου οικονομολογόπουλα, αποφασίσει αύριο να πλημμυρίσει την αγορά με εύκολο χρήμα, θα λυθούν όλα σχεδόν από τα προβλήματα που θεωρείτε σήμερα άλυτα (και θα δημιουργηθούν βέβαια άλλα, τελείως διαφορετικού τύπου από τα σημερινά).

Αν από την άλλη, αποφασίσει να επιβάλει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (και όχι το δίκαιο του Ισχυρού, όπως κάνει σήμερα) θα λυθούν πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργηθούν (άρα, στη Δικαιοσύνη είναι η απάντηση).

Με άλλα λόγια, για να κλείσει το θέμα: Η Ελλάδα (όπως και ΟΛΟΙ σχεδον οι πολίτες της ΕΕ και των ΗΠΑ) δεν χρωστάνε επειδή είναι τεμπέληδες και δεν παράγουν τόσο πολύ όσο ο Ντόναλντ Τραμπ (οΘντκ).

Οι πολίτες χρωστάνε επειδή κάποια πολιτικά κλιμάκια ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να χρεώσουν στους πολίτες την ΑΝΟΗΣΙΑ και την ΑΠΑΤΗ μιας κλίκας τραπεζιτών και τα ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ που έδωσαν στους φίλους τους.

Έτσι, διατήρησαν την "καλή πίστη" με τους κολλητούς τους ("καλή πίστη" ότι κάποια πράγματα "θα παραμείνουν αναμεταξύ τους", όπως το πώς δόθηκαν τα θαλασσοδάνεια) αλλά κατάστρεψαν την "καλή πίστη" με την οικονομική βάση (τους πολίτες και τις μικρές και μεσαίες-μεγάλες επιχειρήσεις).

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή "κρίση". Είναι κρίση ΠΙΣΤΗΣ δηλαδή, και απαιτεί ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ για να κλείσει.

ΟΣΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (δεν έχει μεγαλύτερα γράμματα για να το φωνάξω).

 Τόσο απλά είναι τα πράγματα, τα παραπάνω αποτελούν τη βάση για να κατανοήσετε τι σας γίνεται.

Όλα τα αλλα είναι σαν να προσπαθείς να διορθώσεις τον προγραμματιστικό κώδικα του Pac Man που έχει κάποιο πρόβλημα, κυνηγώντας με μεγαλύτερη μανία τα φαντάσματα στο παιχνίδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Μπορούμε να φανταστούμε την 10η Διάσταση;