Ο «Έλληνας» όπως τον βλέπουν οι Γάλλοι σήμερα

Δείτε το ακόλουθο βίντεο, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου αυτή τη στιγμή που μιλάμε:


Πρόκειται μια χιουμοριστική -αλλά και τραγική- αναπαράσταση της «ζύμωσης» που συμβαίνει στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Ο «Έλληνας», όπως δείχνει το γαλλικό βίντεο, είναι το πειραματόζωο σε ένα πείραμα που διενεργείται από την «Εξουσία» (όποιοι και αν την αποτελούν) με στόχο να διαπιστωθεί η ανοχή της μάζας απέναντι στην οικονομική καταπίεση και στην ελεγχόμενη εξαθλίωση.

Όπως έγραψε και η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της Το Δόγμα του Σοκ, σήμερα εξελίσσεται μια πολύπλευρη επίθεση στον μέσο άνθρωπο, με σκοπό να του αφαιρεθούν τα βασικά του δικαιώματα. Ο άνθρωπος νιώθει πολιορκημένος από τις καταστάσεις και νιώθει ότι οφείλει να κάνει υποχωρήσεις. Όμως δεν είναι έτσι - οφείλουμε να μην κάνουμε καμιά υποχώρηση.

Με τη δικαιολογία της «Κρίσης» και των «οικονομικών προβλημάτων» -που δημιουργούνται από τραπεζικά συστήματα και ομάδες ισχυρών ατόμων - αλλά τα πληρώνει το σύνολο της κοινωνίας- ο άνθρωπος υποδουλώνεται και δεν αντιδρά. Οι Έλληνες είναι τα πρώτα θύματα, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.

Αυτά προσπαθεί να πεί το βίντεο που μόλις είδατε.

Πολλοί από εμάς νομίζουν ότι όλες αυτές οι καταστάσεις δημιουργούνται επειδή υπάρχει κάποια παγκόσμια συνωμοσία απέναντι στους Έλληνες κλπ. Δεν είναι όμως έτσι. Δεν υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία, με την έννοια ότι δεν είναι υπεύθυνοι 10 ή 20 άνθρωποι που αν τους σκοτώσουμε τελειώσαμε, όπως διαπιστώνει και ο Steve Jobs στο προηγούμενο post αυτού του blog.

Αυτό που συμβαίνει -πέρα από την προφανή εκμετάλλευση της Μάζας από ομάδες που απλά κερδίζουν από όλα αυτά- είναι ότι η Ανθρωπότητα έχει πέσει σε μια ομαδική και συλλογική παράκρουση, σε μια Μαζική Παράνοια που έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Αυτή η παράνοια απαιτεί την ολοένα και πιο μεθοδική εκμεταλλεύση του ανθρώπου από άλλους ανθρώπους, με σκοπό να αυξηθούν όχι η ποιότητα ζωής ή η δημιουργικότητά του, αλλά η ανταγωνιστικότητα, μια έννοια που αν το καλοσκεφτούμε, δεν αντιστοιχεί σε κάτι πραγματικό...

Πρέπει να προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε από τη μανία της ανταγωνιστικότητας και να θυμηθούμε ότι στη ζωή μας υπάρχουν και άλλα ζητούμενα. Αλλιώς δεν γλιτώνουμε από το να γίνουμε σαν τον "Έλληνα" του βίντεο...

Σχόλια

  1. δεν εχεις και αδικο,αλλα μηπως τελικα συνεχιζουμε να ειμαστε υποδουλο Γενος ακομα και σημερα;

    ποτε θα σηκωσουμε κεφαλι αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα