Ένας εξωγήινος στο CNN!

O γνωστός τηλεπαρουσιαστής των ΗΠΑ Larry King παρουσίασε στην εκπομπή ένα βίντεο που τράβηξε ένας άνδρας στο Κολοράντο. Σ' αυτό το βίντεο εμφανίζεται ένας «εξωγήινος».

Για να μην το περιστρέφουμε πολύ, το βίντεο είναι κατά τη γνώμη μου ψεύτικο, γιατί:

α) Η κάμερα είναι στημένη προς ένα άδειο παράθυρο και τραβoύσε το κενό. Γιατί;
Πού ήξερε ο κάμεραμάν ότι «κάτι» θα εμφανιστεί εκεί; Τι ήθελε να τραβήξει και «κατά τύχη» εμφανίστηκε ο «Εξωγήινος» στο κέντρο μάλιστα του «κάδρου»;
(Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνει πάντα ο φίλος μου Παντελής Γιαννουλάκης όταν βλέπουμε παράξενα βίντεο: «Ποιος κρατά την κάμερα και γιατί την κρατά τη στιγμή εκείνη και τι ήθελε να μας δείξει πριν φανεί το "παράξενο";»)
Η απάντηση δυστυχώς στην εύστοχη ερώτηση του Παντελή είναι ότι ο κάμεραμαν έχει στήσει την κάμερα για να τραβήξει τον «εξωγήινο» που σε λίγο θα εμφανιστεί. Όπως λέμε στα παιδάκια «Κοίτα εκεί, σε λίγο θα βγει ένα πουλάκι...»

β)Μιλώντας για το στήσιμο της κάμερας, προσέξτε ότι η κάμερα είναι μακριά από το παράθυρο, ώστε να φαίνεται κυρίως το παράθυρο και σχεδόν τίποτα έξω από αυτό.
Αν όμως εγώ στήσω μια κάμερα κοντά σε ένα παράθυρο για να τραβήξω το έξω περιβάλλον, θα το κάνω έτσι ώστε η κάμερα να μην «πιάνει» το ξύλο και το τζάμι. Θα τη βάλω λοιπόν πολύ πιο κοντά στο τζάμι.
Εδώ όμως, ο κάμεραμαν μας αφήνει να δούμε το παράθυρο, προφανώς για να «δικαιολογήσει» κάτι: «Το σώμα του εξωγήινου δεν φαίνεται, γιατί κρύβεται πίσω από το παράθυρο...» Ποιος άλλος λόγος να μας δείξει το παράθυρο; Σκεφτείτε το...

γ) Ο «Εξωγήινος» κουνάει το κεφάλι του με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι δεν πατάει και πολύ γερά στο έδαφος. Αν αυτό το πλάσμα πατούσε στο έδαφος αλλά το κεφάλι του πήγαινε με τέτοιο τρόπο αριστερά-δεξιά, το πλάσμα αυτό να είστε σίγουροι ότι θα είχε μεγάλο πρόβλημα ισορροπίας. Κατά τη γνώμη μου, κάποιος το κουνάει με το χέρι, προσπαθώντας να το κάνει να φαίνεται «φυσικό», χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία,ειδικά προς το τέλος, που ο «εξωγήινος» φαίνεται να φεύγει προς τα δεξιά...

δ) Προσέξτε λίγο τις κινήσεις του «εξωγήινου». Ο παράξενος πράσινος φίλος μας ΔΕΝ παρατηρεί καθόλου την κάμερα! Δεν καταλαβαίνει ότι κάτι τον καταγράφει; Γιατί δεν κοιτάζει άμεσα το τεράστιο αντικείμενο με το γυάλινο μάτι που παραμονεύει στημένο εκεί;

ε) Και εδώ φτάνουμε στο πιο σημαντικό σημείο που μας δείχνει χωρίς αμφιβολία ότι το βίντεο είναι ψεύτικο: Στο τζάμι βλέπουμε δύο φώτα που καθρεφτίζονται και βρίσκονται κάπου πίσω από την κάμερα, προφανώς για να φωτίζουν το σκηνικό.
Ο «εξωγήινος» όμως, δεν τα αποφεύγει! Κοιτάζει άμεσα προς τα αυτά, τα μάτια του δεν φαίνονται να ενοχλούνται (αν και έχουν την ίδια λειτουργία του «βλεφαρίσματος» όπως τα δικά μας) και δεν προσπαθεί να αποφύγει τον έντονο φωτισμό τους!
(Δεν θα σχολιάσω την επόμενη σκηνή στην οποία το «πλάσμα» βγαίνει πίσω από τον τοίχο. Πάνω δεξιά γράφει «re-enactment» που σημαίνει «αναπαράσταση», άρα είναι σίγουρα ψεύτικο.)

Όλα αυτά, και άλλα πολλά στοιχεία, μου δείχνουν ότι το βίντεο είναι ψεύτικο. Απάτη.

Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί γίνεται τόση φασαρία με αυτό, κι ας είναι πολύ κατώτερο από την γνωστή σκηνοθετημένη «ανατομία του εξωγήινου», βρήκα και διάβασα διάφορα μπερδεμένα πράγματα. Αναλύσεις που το απορρίπτουν, που το απομυθοποιούν, που το υποστηρίζουν, κλπ κλπ.

Αλλά, αυτό που κατάλαβα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον (και θα σας ενημερώσω αν είναι ή δεν είναι έτσι σε κάποιο επόμενο post), είναι ότι το βίντεο ΔΕΝ είναι το αυθεντικό που τραβήχτηκε, αλλά μια αναπαράσταση κι αυτό!
Άρα, κάθε κουβέντα για την «αλήθεια» του δεν έχει νόημα, μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τουλάχιστον ποιο είναι το πραγματικό βίντεο του εξωγήινου.

Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, από το αυθεντικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα frame, που δείχνει μια σκιά...
Θα μπορούσε αυτή η σκιά να είναι η σκιά ενός εξωγήινου; Θέλετε την απάντησή μου; Θα μπορούσε να είναι ...οτιδήποτε.

Σχόλια

 1. Υπάρχουν άνθρωποι (πολλές φορές χωρίς να το εκλαμβάνουν οι ίδιοι έτσι), που με την δράση τους, τον εσωτερικό κόσμο τους ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να ειπωθεί θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως "εξωγήινοι" από προσγειωμένα άτομα, αλλά ποτέ δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε είτε στην TV είτε στην αληθινή ζωή...Συγκεκριμένες εκπομπές πέρα από πιθανές άλλες σκοπιμότητες έχουν ως βασικό στόχο τους να “γειώσουν” περισσότερο έναν ανθρώπινο δέκτη με το να προβάλλουν “σοβαρές” αναλύσεις πάνω σε γελοία υποκατάστατα (π.χ. ερασιτεχνικά video) ζητημάτων, που από τη φύση τους ξεφεύγουν από την πραγματικότητα του καθενός…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ήταν πολύ ακριβό να σκηνοθετήσει τέτοια απάτη λέει το CNN με κεφαλαία γράμματα. Επειδή δεν έχω ήχο στον υπολογιστή μου, θα με ενδιέφερε πολύ να ήξερα πώς απαντά στις εύλογες ερωτήσεις σου αγαπητέ Luxus, ο δημιουργός του βίντεο αυτού Jeff Packman(φαντάζομαι ότι λίγο πολύ τα ίδια πράγματα θα ρώτησε και ο Larry King).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το βιντεάκι που παρουσιάζεται στην εκπομπή είναι αναπαράσταση και το δήλωσαν ξεκάθαρα στην εκπομπή. Το συγκεκριμένο που παραθέτει εδώ ο Λουκάς είναι tv screening και κόβεται το πάνω μέρος της οθόνης όπου φαίνεται από την αρχή η επισήμανση re-enactment.

  Αν παρακολουθήσετε το παρακάτω
  http://www.youtube.com/watch?v=BISa1hlTFsc
  πολλές από τις ερωτήσεις αυτές απαντώνται και φαίνεται το επίμαχο re enactment.

  Όχι ότι δεν δημιουργούνται καινούριες. Όπως κατ' αρχήν γιατί δεν μας δείχνουν το αυθεντικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός