Μια δήλωση για το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας»

Με μεγάλη μου λύπη παρακολούθησα το ακόλουθο βίντεο: http://fr.youtube.com/watch?v=mRdKe41MJ8A

Σ' αυτό το βίντεο φαίνεται ο «μεγαλοϊδεατισμός» κάποιων εθνικιστών Αλβανών.
Δεν θα το σχολιάσω. Απλώς θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

Ως άνθρωπος, είμαι αντιδογματικός. Επίσης, είμαι αριστερός και διεθνιστής. Πιστεύω στην αδελφοσύνη των λαών. Όχι στον πόλεμο.

Όταν κάποιος άνθρωπος δηλώνει τα παραπάνω, είναι συνήθως άνθρωπος της Ειρήνης και της Συνεννόησης. Είναι ένας άνθρωπος που τον πόλεμο τον θεωρεί μεγάλο κακό και τον απεύχεται.
Ο παραπάνω άνθρωπος όμως ξέρει πολύ καλά ότι ο πόλεμος είναι πολλές φορές αναγκαίος, ειδικά ενάντια σε όλους εκείνους που είναι φορείς διανοητικών αρρωστιών όπως ο εθνικισμός, ο φασισμός, ο ιμπεριαλισμός.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που έφτιαξαν αυτο το βίντεο είναι άνθρωποι μολυσμένοι. Άρρωστοι από «Μεγάλες Ιδέες» και μολυσμένοι από το μίσος.
Σίγουρα δεν εκπροσωπούν όλους τους Αλβανούς. Έχω γνωρίσει Αλβανούς που είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, που νιώθουν ότι δεν είναι κάτι διαφορετικό από εμάς, που δεν θέλουν τον πόλεμο.

Γνωρίζω όμως ότι οι λαοί μερικές φορές παρασύρονται, ή υποχρεώνονται να παρασυρθούν, από πολιτικά τρικ και περίπλοκα υπερ-εθνικά σχέδια Κοινωνικής Μηχανικής των υπερδυνάμεων. Ακόμη και οι καλοί άνθρωποι παρασύρονται συχνά και γίνονται στρατιώτες και εργαλεία ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Όπως παρασύρθηκαν οι Έλληνες πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως οι Ιταλοί πριν τον πόλεμο του 1940. Όπως οι Γερμανοί πριν τον 2ο Παγκόσμιο.

Όπως δεν με νοιάζει η εθνικότητα των καλών ανθρώπων για να σταθώ στο πλάι τους και να τους βοηθήσω σε κάθε τους ανάγκη, έτσι δεν με νοιάζει και η εθνικότητα των Μεγαλοϊδετών, των Φασιστών, των Εθνικιστών, των εχθρών δηλαδή της Ανθρωπότητας, όποιοι και αν είναι, για να σταθώ απέναντί τους.

Όταν θα βαδίζουν εναντίον των ανθρώπων μου, για να επιβάλλουν τα αρρωστημένα σχέδιά τους, για να «προσαρτήσουν» περιοχές και για να επιβάλλουν «Μεγάλες Χώρες» και «Μεγάλες Ιδέες», ή για να διαλύσουν τις ενώσεις πληθυσμών για να τους περιορίσουν σε μικρά ψεύτικα και διαλυμένα «έθνη», εγώ θα πολεμήσω εναντίον τους.

Δεν είμαι στρατοκράτης. Δεν είμαι φιλοπόλεμος. Δεν είμαι εθνικιστής. Δεν είμαι ρατσιστής. Δεν μισώ τους Αλβανούς, ούτε τους Τούρκους, ούτε κανέναν λαό.
Όμως θα πολεμήσω ενάντια σε κάθε φιλοπόλεμο κατακτητή. Θα σταθώ απέναντι σε κάθε παρασυρμένο πιόνι «Μεγάλων Ιδεών».
Θα κρατήσω την ασπίδα του πολεμιστή, αν και δεν θέλω να είμαι πολεμιστής, απέναντι σε κάθε παρασυρμένο πλάσμα που κάποιοι χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους.

Νομίζω ότι την ίδια θέση θα λάβει κάθε μορφωμένος άνθρωπος, κάθε Έλληνας, κάθε άνθρωπος του πολιτισμού, που έχει μελετήσει την ιστορία αυτών των αιματοβαμμένων τόπων.
Οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Αν κάποιοι θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας ή τα σπίτια των φίλων μας επειδή νομίζουν ότι τους «ανήκουν ιστορικά», αν θέλουν να εξολοθρεύσουν λαούς και πληθυσμούς επειδή νομίζουν ότι είναι η «ιστορική αποστολή» τους, ας κοπιάσουν.

Θα ακούσουν όμως από τα χείλια όλων των Ελλήνων, και ας κάποιοι από αυτούς είναι φιλειρηνιστές, αριστεροί και διεθνιστές, την πανάρχαια φράση που ειπώθηκε ως προειδοποίηση απέναντι σε κάποιους άλλους μεγαλοιδεάτες κατακτητές πριν 2500 χρόνια: Μολών λαβέ!

Σχόλια

  1. Οι Βαλκάνιοι είναι αδέρφια χωρισμένα βίαια από επιθετικούς. Δυστυχώς ορισμένοι ανάμεσά μας είναι διχαστικοί, και περαστικά τους!
    Balkanians are brothers separated violently by aggressives:
    http://www.aee.gr/hellenic/4greeks_origin/greeks_origin.html
    http://www.aee.gr/english/4greeks_origin/greeks_origin.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
    Μυθιστόρημα
    Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
    Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)



    Δελτίο Τύπου

    Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παντως εχω ολη μου την περιουσια στη μακεδονια αλλα δε πολεμησω κανεναν. θα παω με το νικητη οποιος και αν ειναι αυτος. Στ'αρχυδια μου ολοι και ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από διεθνιστής και αριστερός ,Luxus,είσαι και κάποια άλλα πράγματα(δικαίωμα σου φυσικά) όπως άθεος, υλιστής(δηλαδή πιστεύεις ότι ο κόσμος υπήρχε αιώνια και είναι αντικειμενικά μόνο υλικός αυτό σημαίνει υλισμός- να μη παρεξηγούμαι-)υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων που θέλει να ισοπεδώσει τα κράτη-έθνη και τις θρησκείες,υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας ώστε να μπει στο περιθώριο της κοινωνίας η Εκκλησία, υπέρ της κατάργησης των Θρησκευτικών στα σχολεία ώστε τα παιδιά να μη γνωρίζουν τις ρίζες τους και εν γένει υπέρ της άποψης ότι Θεός του ανθρώπου είναι ο Άνθρωπος. Είσαι λοιπόν όλα αυτά. Έχω άδικο φίλε Luxus? Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις άδικο στα περισσότερα. Δεν είμαι «όλα αυτά». Δηλαδή:

    1) Δεν είμαι «άθεος», «υλιστής», και άλλα τέτοια δογματικά. Διάβασε
    σε παρακαλώ εδώ.

    2) Δεν είμαι υπέρ της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης πραγμάτων, όπως βλέπεις στην ανάρτηση που βρισκόμαστε, αλλά και εδώ.

    3) Θεωρώ ότι ο χωρισμός Κράτους-εκκλησίας είναι απαραίτητος για ένα μοντέρνο Κράτος, αλλά στη δεδομένη φάση που περνάμε δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα διαφθοράς και εξωτερικών συμφερόντων και η Εκκλησία αυτή τη στιγμή κατά κάποιο τρόπο διασφαλίζει ότι κάποια πράγματα θα μείνουν σε ελληνικά χέρια.
    Το κράτος, έτσι διεφθαρμένο όπως είναι σήμερα, αν αποκτήσει την περιουσία της Εκκλησίας, πιθανότατα θα την ξεπουλήσει σε ξένους, άμεσα. Οπότε, αν και θα ήθελα να ζούμε σε ένα πραγματικά ανεξίθρησκο κράτος, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας σήμερα ο χωρισμός στον οποίο αναφέρεσαι.

    4) Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης κανενός μαθήματος στα σχολιά. Μακάρι να διδάσκονταν περισσότερα μαθήματα στα παιδιά, όχι λιγότερα. Επίσης, είμαι μελετητής της θρησκειολογίας και των θρησκειών, και σίγουρα θα ήθελα περισσότεροι άνθρωποι να είναι ενημερωμένοι για αυτά, από το σχολείο. Είναι όμως;

    5) Όπως βλέπεις στα προηγούμενα, είμαι απολύτως υπέρ του να γνωρίζουν οι άνθρωποι τις ρίζες τους και την καταγωγή τους. Αυτό όμως να μην τους κάνει μισαλλόδοξους και σωβινιστές, αλλά πιο αξιόλογα μέλη της ανθρωπότητας.

    6) Οι απόψεις μου περί Θεού αναλύονται στο (1).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. LUXUS, Σε ευχαριστώ που απαντάς στα σχόλια μου και δεν τα θεωρείς επίθεση προς το πρόσωπο σου διότι-πίστεψε με-δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Κάνω παρατηρήσεις καλοπροαίρετες και εκτιμώ αφάνταστα ότι μου απαντάς με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές. Στέφανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ, με προβλημάτισε ιδιαίτερα το άρθρο σου, λόγω της πολιτικής -δικανικής του διάθεσης. Ο πατριωτισμός κακώς είναι μια διφορούμενη έννοια, αλλά έχει τις ρίζες της στην προστασία των κεκτημένων. Είναι λογικό να μην ανεχόμαστε διαταραχή των ορίων εξουσίας μας, αλλά αυτό δεν είναι συνυφασμένο με τον ιδιοκτησιακό χαρακτήρα της σημερινής κοινωνίας μας; Αναλογίζομαι λοιπόν, αν η θεωρία μπορεί να εφαρμοστεί σε πράξη, αν το "ιδανικό" μιας κοινοπολιτείας έχει την παραμικρή δυνατότητα άνθισης μετά από όλες τις ιστορικές εξελίξεις του δυτικού κόσμου τα τελευταία 300 χρόνια.
    Όλα αυτά σε συνδυασμό με την "καλοσύνη" της ανθρώπινης φύσης, που δεν διστάζει να πραγματοποιήσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα, το "μολών λαβέ" στο τέλος του κειμένου, μήπως είναι το απόσταγμα του χαρακτήρα μας;
    Θα ήθελα ένα κόσμο χωρίς σύνορα, με σεβασμό στον άλλο και αγάπη προς το περιβάλλον, με μικρές ανισότητες και μη ανοχή στον υπερβολικό πλούτο ή την εξουσία, αλλά με τα σημερινά δεδομένα... μάλλον στα όνειρα μου μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ ότι οι πόλεμοι του παρελθόντος είναι πια παρελθόν.
    Υπάρχουν άπειροι τρόποι να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις και οι διάφορες αντιπαλότητες που ίσως εμφανιστούν ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες, και ο πόλεμος μπορεί -και πρέπει- να είναι η τελευταία των τελευταίων μέθοδος λύσης του προβλήματος.

    Με το κείμενο όμως που δημοσίευσα εδώ και στο press-gr, ήθελα να θίξω ένα θέμα που νομίζω ότι είναι σημαντικό: Ότι και οι αριστεροί Έλληνες είναι πατριώτες, ότι σε μια εχθρική επεκτατική κίνηση θα αντιδράσουν με τον ίδιο -ίσως και με πιο έντονο- τρόπο με τον κάθε παραδοσιακό πατριώτη. Θα πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας τους και των ανθρώπων τους, όπως έκαναν και στον Β' Π.Π. (ποτέ δεν είπα ότι το έκαναν μόνο αυτοί. Αλλά δηλωμένη, οργανωμένη πανελλαδική αντίσταση, μόνο αυτοί έκαναν).

    Επίτηδες έγραψα το "Μολών Λαβέ" για να δείξω σε κάποιους «ελληναράδες» ότι και τους αριστερούς συγκινούν τα ιδανικά του πολεμιστή/φύλακα ενός τρόπου ζωής.
    Ήθελα να δείξω ότι το "Μολών Λαβέ" είναι φράση ελευθερίας και άρνησης της υποταγής σε ξένα συμφέροντα, και όχι φασιστικό σύνθημα.

    Ο κύριος μου σκοπός ήταν να ξεκινήσω ένα διάλογο ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς, για να καταλάβουν και οι μεν και οι δε ότι υπάρχει τρόπος συνεννόησης ανάμεσά μας.

    Μια άλλη βασική πρόθεση του κειμένου μου ήταν να καταγγείλω τα «μεγαλοϊδεατικά όνειρα» που δείχνουν τις χώρες να εξαπλώνονται στους χάρτες και αδιαφορούν για το ότι μια τέτοια εξάπλωση θα γίνει αναγκαστικά σε βάρος κάποιων άλλων ανθρώπων...

    Αλλά, επειδή όταν αυτά τα λέμε στους δικούς μας φασίστες/εθνικιστές, αναφερόμενοι στα δικά τους παρόμοια όνειρα, η συζήτηση γίνεται αναγκαστικά προσωπική, βρήκα ένα αλβανικό εθνικιστικό βίντεο. Ήλπιζα έτσι να αποφύγω την ταύτισή των Ελλήνων εθνικιστών με το θέμα, αλλά να το δούνε κάπως πιο «αφ υψηλού».

    Αλλά, όπως τουλάχιστον φάνηκε στο press.gr όπου δημοσίευσα το ίδιο κείμενο, φαίνεται ότι οι φανατικοί εθνικιστές δεν είναι πραγματικά πατριώτες, απλώς είναι παγιδευμένοι από τα ένστικτά τους. Το ζητούμενο για αυτούς είναι ο πόλεμος, η σφαγή, η τεστοστερόνη, και όχι κάποιο «ανώτερο ιδανικό».
    Για αυτό και δεν μπορούν να συζητήσουν ήρεμα, αλλά πρέπει να βρίσουν, να φτύσουν και να μειώσουν τον συνομιλητή τους...

    Δεν πειράζει, κάποτε θα μάθουν και αυτοί. Πιστεύω ότι ο φασισμός και ο εθνικισμός δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στις μοντέρνες επικοινωνιακές κοινωνίες, γιατί βασίζονται στην έλλειψη επικοινωνίας και πληροφόρησης.
    Και παρατηρώ, από προσωπική μου πείρα καθώς έχω μιλήσει με πολλούς ακροδεξιούς στο Internet, στο antidogma.gr αλλά και αλλού, ότι ακόμη και αν αρχικά η συνεννόηση μοιάζει αδύνατη, τελικά ακόμη και ο πιο φανατικός ακροδεξιός, αν του μιλήσεις σωστά και του αναλύσεις κάποια θέματα, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι τα προβλήματά μας είναι άλλου τύπου και δεν έχουν να κάνουν με το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας...

    Αυτές ήταν οι πραγματικές προθέσεις πίσω από το κείμενό μου, και χαίρομαι ότι τόσος πολύς κόσμος ασχολήθηκε με αυτό, άρα κάτι κατάφερα να περάσω.
    Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά, να ξεπεράσουμε το τραύμα του Εμφύλιου κάποτε σ' αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως ένδειξη καλής θέλησης για συνεννόηση, να τονίσω επίσης ότι αν και στα κείμενά μου τις ταυτίζω, οι λέξεις «φασίστας» και «εθνικιστής» δεν ταυτίζονται αναμεταξύ τους αναγκαστικά (αν και προέρχονται από την ίδια έννοια). Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, δυστυχώς ταυτίζονται...

    Κατά τη γνώμη μου υπάρχει και υγιής εθνικισμός, όπως π.χ. αυτός που έχουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το κράτος τους, την οποία το κράτος την ανταποδίδει στους πολίτες.
    Μια σημαντική αδυναμία της Ελλάδας, είναι ότι δεν αναπτύξαμε ποτέ έναν τέτοιο υγιή εθνικισμό, αλλά όλοι σχεδόν οι Έλληνες, από τους αριστερούς μέχρι τους δεξιούς, και από τους κατώτερους κοινωνικά μέχρι τους ίδιους τους αρχηγούς του κράτους, μισούμε το ελληνικό κράτος και το θεωρούμε κάτι εχθρικό, στο οποίο πρέπει να κινηθούμε αναγκαστικά ενάντια...
    Αυτό νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ποτέ στη μοντέρνα Ελλάδα δεν είχαμε πραγματικό ελληνικό κράτος, αλλά από την οθωμανική κυριαρχία περάσαμε στον έλεγχο από τις ξένες δυνάμεις, κάτι που ολοφάνερα, ποτέ δεν τελείωσε.

    Ελπίζω οι διάφοροι αριστεροί να μην εκραγούν και αυτοί καθώς θα δούνε ότι δέχομαι την ύπαρξη υγιούς εθνικισμού.
    Αποτελεί όμως πάγια θέση μου, ότι κάθε άποψη είναι σωστή και μπορεί να αποδεχτεί και λειτουργική κοινωνικά, φτάνει όμως να λαμβάνει πάντοτε υπόψη της και τις απόψεις όλων των άλλων ανθρώπων. Το μεγαλύτερο κακό είναι η εθελοτυφλία και ο δογματισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H μεγάλη αλβανία με τις καθημερινές διακοπές ρεύματος. Η μεγάλη αλβανία χωρις οδικό δίκτυο.

    Πως ακριβώς θα πετύχουν αυτή την επέκταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Χώρα η δικιά μου παλιά λεγόταν Ελλάδα και δεν είχε σπόνσορες, ούτε αφεντικά.

    Για ποιούς θα πολεμήσετε;
    Για αυτούς που μας έχουν ξεπουλήσει ήδη; Για αυτούς σας κλέβουνε και γελάνε πίσω από την πλάτη μας.
    Για την θρησκεία;
    Όλες οι θρησκείες σου σε διδάσκουν να είσαι αλτρουιστής. Θυσίασε τον εαυτό σου για κάθε ηλίθια ιδέα — για τη σημαία, για ένα κομμάτι ύφασμα. Ο θεός ευλογεί το έθνο μας κτλ Θυσίασε τον εαυτό σου για το έθνος — που είναι απλώς κάτι φανταστικό, επειδή η γη δεν είναι πουθενά χωρισμένη σε έθνη. Είναι η πουστιά των πολιτικών που χωρίζει τη γη πάνω στο χάρτη. Θυσιάζεσαι για γραμμές, που είναι ζωγραφισμένες πάνω στο χάρτη!

    Θα σας πρότεινα να παίξετε κανένα Civilization για να ικανοποιήσετε το εγώ σας.

    Αν θέλετε να κάνατε κάτι για αυτή την χώρα δεν χρειάζετε να πολεμήσετε... είναι πολύ πιο εύκολο
    απλά σηκωθείτε από τον καναπέ σας...
    Αντισταθείτε στο δήθεν, στην υποκρισία, στα λόγια που χαϊδεύουν αυτιά, στο ψέμα, στο άδικο, στη λαμογιά... στην θρησκεία γιατί χωνέψτε το όταν πέσει θα γελάμε. Αντισταθείτε σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν άβουλα πλάσματα για το καλό σας...

    Να ξέρετε όμως ότι και τότε
    ο Εφιάλτης θα φανεί και στο τέλος,
    οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ φοβάμαι ότι έχει πέσει πολύ
    Ουτοπία εδώ μέσα. Οι περισσότεροι επικαλούμαστε
    την ειρήνη των λαών "αδελφοσύνη" "ομόνοια"
    "ειρήνη" κλπ.

    Το θέμα είναι ότι το πως αντιλαμβάνεται
    η κάθε κοινωνία την ειρήνη.

    Luxus μπορείς να τεκμηριώσεις τον "Διεθνισμό"
    σου και την "παγκόσμια ειρήνη" την οποία επικαλείσαι?

    μπορείς να θυμηθεις μια εποχή όπου υπηρχε παγκοσμια ειρήνη?

    Οσο και να ψαξεις δε θα τη βρεις.

    Προσεξτε λιγο γιατι πισω από τον "Διεθνισμό" κρύβεται
    ενας λανθανων νεοφασισμος πολυ πιο υπουλος.

    Υπαρχει ενας φαυλος κύκλος. Εαν θελεις οι λαοί να σκεφτονται
    όπως εσύ τότε σημαίνει να χάσουν τις ιδιαιτερότητες τους και
    να υπάρξει ομογενοποιημένη σκέψη αρα μπάζωμα εθνοτητων και λαών.

    Μήπως σου θυμίζει λίγο νέα τάξη αυτό?

    Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι υπάρχει ετερότητα στις κοινωνίες (εδώ υπάρχουν
    συγκρούσεις και διαφωνές μέσα σε μια οικογένια) δε θα υπάρξουν σε μια κοινωνία
    ή διαφορετικές κοινωνιές?

    Και εγώ θέλω την ειρήνη αλλά δε θέλω να είμαι αιθεροβάμων. Το όλο σκηνικό μου θυμίζει
    την κάθε πρωτοχρονιά που βάζουν οι τηλεοράσεις τους "διανοούμενους" τοις κοινωνίας μας δηλ.
    τραγουδιστές-σκυλάδες, μοντέλες-βύζιτες, trash "διασημότητες" να δίνουν τιε ευχές τους
    για το νέο έτος με το πρωτότυπο "ευχομαι για το νέο έτος υγεία, αγάπη ,
    και παγκόσμια ειρήνη"

    Αν αυτό είναι διεθνισμός προτιμώ να με αποκαλούν "εθνοφασίστα" "ακροδεξιό" "βασιλοχουντικό"
    "υπερσυντηριτικό" κλπ και ας επιθυμώ και εγώ την ειρήνη.

    Ο φιλειρηνισμός δεν ειναι αποκλειστικό copyright κανενός luxus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών