Η "ύπαρξη" του ΚακούΕίναι κρίμα που το βίντεο είναι στα αγγλικά. Παρακολουθήστε το παρόλα αυτά προσεκτικά...

To «Κακό», λοιπόν. Μια έννοια τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μας, που νομίζουμε ότι αποτελεί «αρχή» του σύμπαντος.
Η πηγή ενός "δυισμού" τόσο βασικού για τη σκέψη μας, που σχεδόν δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς αυτόν...

Μα... τι είναι όμως αυτό το Κακό;
Από κάθε οπτική γωνιά αλλάζει. Το Καλό του θύτη είναι το Κακό του θύματος...
Σε κάθε πολιτισμό είναι κάτι άλλο. Το Χείριστο του πολιτισμού μας ήταν το Ήθος ενός παλιότερου...

Μήπως, τελικά, ....το κακό είναι ένα ΔΟΓΜΑ; Μια ιδέα που αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση, που καταρρέει όμως μόλις την εξερευνήσει κανείς;

Σας προσκαλώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για αυτό το παράξενο θέμα, στο antidogma.gr....

Σχόλια

 1. TO KAKO ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΗ ΟΝ". ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η "ΔΙΑΒΡΩΣΗ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΜΙΑ ΠΑΡΥΠΟΣΤΑΣΗ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ(ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ) ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ,ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΤΙΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το καλό και το κακό είναι ένα και το αυτό.
  Ηράκλειτος.

  Από asterion.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στέφανε, και τι ειναι το 'καλό'? Το φως? Σε απλά ελληνικά? Όπως λέει και το άρθρο, κάποια πράγματα αντιπροσωπεύουν το 'καλό' σε καποιες κουλτούρες/πολιτισμούς, αλλά το 'κακό' σε άλλες.
  Πέρα από τα πολύ βασικά (όπως π.χ. να μην αφαιρούμε τη ζωή άλλων ανθρώπων) πιστεύεις ότι υπάρχει ένα 'αντικειμενικό καλό'?
  Εγώ πολύ αμφιβάλω, και συμφωνώ με τον Ηράκλειτο...
  A! Και το βιντεάκι απλά
  κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το καλο και το κακο ειναι σαν τις ακρες μιας ζυγαριας που ποτε δε γερνει ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη πλευρα. Σε συμπαντικη κλιμακα, η αιωνια αντιπαραθεση αυτων των εκ διαμετρου αντιθετων στοιχειων οδηγει στην ισορροπια. Μια ματια στη φυση και στην κοινωνια ειναι αρκετη για να το κατανοησουμε αυτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δήμαρχος υποθηκοφύλακαςς μέχρι και βουλευτής

  Υπόθαλποι βίας και τρομοκρατίας είναι κατά τα λεγόμενα της κ.Λαμπέλ μια Al Kaida (βάση) συμμορίας στη Σκύρο, και διαπράτει “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” καθώς όπως “είπε ότι η διαφθορά είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και συνδέεται άμεσα με τη φτώχεια, τη βία και την τρομοκρατία...

  Τα φαινόμενα αυτά δρουν και βασιλεύουν εν επίγνωση συνειδήσεως, θέση και δυνάμει των υπόθαλπων της διαφθοράς στη Σκύρο

  “Ας μη θεωρούμε ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα ως δεδομένα. Ας τα ενισχύσουμε, ας τα προστατεύσουμε, ας τα υπερασπιστούμε, ας διασφαλίσουμε ότι αποτελούν μια ζωντανή πραγματικότητα, ότι είναι γνωστά, κατανοητά και ότι τα απολαμβάνουν όλοι και παντού. Συχνά εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο την προστασία των δικαιωμάτων τους, είναι εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν για την ύπαρξη της Διακήρυξης, καθώς και για το ότι υπάρχει για αυτούς.”

  Ποιες οι υποχρεώσεις και ευθύνες του δημάρχου απέναντι στους "πολίτες" της Σκύρου σε σχέση με διαπλεκόμενους "ιδιώτες” πολιτικούς

  Γιατί αρνείται να αποδεχθεί την ανάγκη της αποδοχής του τοπογραφικού, έστω αυτού του επιμέρους τμήματος του ευρύτερου βοσκοτοπιού του Δήμου ο δήμαρχος της Σκύρου? Είναι εκπρόσωπος “πολίτης” του Δήμου ή πολιτικός εκπρόσωπος “ιδιώτών” ή είναι και αυτός διαπλεκόμενος δι' ιδία συμφέροντα χορτονομής και γι' αυτό συμπλέει με τους καταπατητές “ιδιώτες”

  Υπόκειται σε υποχρέωση ιεραρχική? σε υψηλότερα ιστάμενους, που τον εγκαθίδρυσαν, διαπλεκόμενους στην πολιτική

  Γιατί δεν προσφεύγει σε διοικητικά μέτρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στον Κόσμο βλπεπουμε εκατομμυριοι Ανθρωποι να πεθαινουν σε καθημερινό επίπεδο.

  Οταν με την ανάπτυξη της Τεχνολογίας στα Χέρια μας εχουμε τετοια τεραστια γ΄νωση στην διάθεση και τετοια κατασροφικά πολα που αν ενεργοποιησουμε με ενα κουμπι την λειτουργία και την ενεργοοίησης της ικανότητας του όπλου θα καταστρεφουμε πέρα απο τις Ανθρώπινες Ζωές καιτην Φύση.

  Φανταστειτε ότι τετοιες καταστροφές είνα ανόητες και ανώφελες καθως δεν αποσκοπούν σε βελτιωση της Ζωής και δεν οδηγεί την Ανθρωπότητα σε επιπειδο εξέλιξης και Ανέλιξης.

  Τετοιες καταστροφές που είναι εις βάρος της Ανθρωποτητας και του Πλανήτη Γη στον οποίο κατοικούμε αποδεικνύει τρανά την εικόνα του Κακου και επίσης βλέπουμε τι κοστός και τι επιπτώσεις εχει η εγωστική Αντιδραση και η Αλαζονεία του Ανθρώπου που προκειμένου να είναι πρωτος σε όλα τα γεγονότα της Ζωής κάνει επίδειξη Εξουσίας και ισχύος με αποτελεσματα η κάθε ανόητη και συνάμα επιπωλαια επιλογή μπορεί να κοστίσει τόσο εκατομμύριες Ζωές όσο και στην Φύση.

  Δεν νομίζω ότι τίθεται για θέμα ανάγκαιας Υπαρξης του Κακου για να καταλάβουμε μεσα απο τα τεράστια και τρομακτικώς καταστροφικά αποτελέσματα των τεχνολογικών όπλων ότι το Κακό δεν είναι αναγκαιο και δεν είναι η απαραίτητη η Υπαρξη του Κακού στην Ζωή.

  Δεν νομίζω ότι ότι πυρηνικά όπλα τα οποία ακομα και τώρα που μιλάμε εξελίσσονται και αυξάνουν το βαθμό της καταστροφής τους ότι ειναι αναγκαια στην καθημερινότητα μας για να υπάρχει ισορρόπία στην Κοινωνία και στο Σύμπαν.

  Αυτη την χρονιά το 2012 παρατηρω περισσόοτερο απο κάθε άλλη χρονιά ότι υπάρχουν αρκετοί Ανθρωποι οι οποίοι επιχειρουν να περάσουν την Ομοφυλοφιλία ως μια φυσιολογική σεξουαλική πράξη και επιλογή και ότι στα πλάισια της Σεξουαλικής απόλαυσης ειναι διασκεδαστικό να ξεκαρδιστικό να προτιμάς μια σεξουαλική διαστροφή όπως είναι η Ομοφυλοφιλια.

  Βεβαια θα μου πει κάποιος Ανθρωπος ότι η Ομοφυλοφιλία ειναι μια φυσιολογική σεξουαλική πράξη ωστοσο η Ομοφυλοφιλία είναι μια σεξουαλική διαστροφή.Φανταστείτειότι όλη η Ανθρωπότητα πέφτει σε σεξουλική αμαρτια και ανηθικότητα και βδελύσσονται μπροστα στον Χριστό και κάνουν σοδομίες.Φανταστείτε ότι ένας ετρόφιλόφυλος Αντρας στο μελλον μετα απο εκατό χρόνια που θα παραδώσουμε στους απογόνους μας μια Κοινωνία βρώμικη και Αδική να παίρνεις ανηθικές ιδέες απο τους γονείς του και να λέει η Μανα στον γιο και Αντρα ότι ειναι ωραίο να πηδάς Αντρα και να αποάμβάνεις το Σεξ με Αντρες,ο Αντρας όταν ακούει τετοιες Απαντήσεις απο τοην μητερα του θα παει να πηδάει Αντρες.

  Εξω απο τα πλαίσια της Φυσικής Ελξης και της Σωστής σεξουαλικής και φυσικής απολαυσης του Αντρα και της Γυναίκας όταν ενας Αντρας κάνει σεξ με τα δυο φύλα και κυριως όταν βρίσκεται σε συνουσία ενας Αντρας με έναν οποιονδήποτε Αντρα τότε υπαρχει σεξουαλικη διαστροφή,αμαρτια και προσβολη απένατι στον Θεό.

  Η Ομοφυλοφιλία έχεις τα εξής αποτελεσματα ότι παρβιάζει την φυσική λειτουργία της φυσης και με την επιλογη Ανθρωπου να κάνει σεξ με Ανθρώπους του ίδιου Φυλου εξω απο τα πλαισια της Φυσιολγικής και Σεξουαλικής απόλαυσης μεταξυ του Αντρα και της Γυναικας επιλογη και προκαλεί αμαρτία και βδελυγμα και προσβολή απένταντι στον Θεό.
  Δευτερον μειωνει την επιθυμια για σεξ με τη Γυναικά, την λαχταρα για συναψη και πρόκληση σεξουαλικής σχέσης με Γυναίκα,
  Τρίτον μειώνει την επιθυμία για την αναπαραγωγη και δημιουργία οικογενειας και νέας γενιας Ανθρώπων.

  Εχω την εντυπωση ότι προς το παρόν οι τρεις αυτοί λόγοι έιναι Αρκετοί για να σας αποδείξω ότι η Ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική και εξω απο τα πλαίσια της Φυσικής και Σεξουαλικής Ανταπόκρισης και Αντίδρασης μεταξύ του Αντρα και της Γυναίκας αποτελεί σεξουαλική Ανηθικότητα και Ασέβεια απεναντι στον Ιησού Χριστό.

  Ειπα για πυρηνικά όπλα και για την Ομοφυλοφιλία.

  Τωρα πάμε και στις αλλες μορφες βίαιης Αντιδρασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η Σωματική βία

  Η σωματική βία είναι ωραια και η αιθση της Δύναμης αποτελει ενδυναμωση της Υγείας του Νου και της σωματικής διαπλασης.Ενας Ανθρωπος όταν εχει σωματική δύναμη ειναι ενα θετικο χαρακτηριστικο της προσωπικοτητας του το οποίπ μπορω να πω με βεβαιότητα ότι ως ενα βαθμό βοηθαει στην κοιωνικότητα και στις ανάπτυξη κοινωνικών επαφων.
  Οταν βρισκεται σε σύγκρουση με επιθετικούς Χαρακτήρες με Ανόητους και επιπωλαιου μαγκες για να δειξουν στον συγκεκριμένο Αντρα ότι είναι ανίσχυρος σε σωματική Δύναμη και ότι δεν είναι σε θεση ανα πάσα στιγμή να νικήσει και να δείξει ότι είναι δυνατός και εξουσιαστικός και Ισχυρός μπροστά σε κόσμο τότε ο Συγκεκριμένος Αντρας αν ξερει και είναι σίγουρός ότι ειναι δυνατος και ισχυρός σε σωματικό επίπεδο απο τους δήθεν Μάγκες τότε ο Συγκεκριμένος νεαρός μπορει να πλακώσει στο ξυλο ως ένα βαθμό τους ανόητους και επιπώλαιους Αντρες για να δείξει ότι είναι δυνατός και ισχυρός και για να δωσει ενα μαθημα σεβασμού και Εκτιμησης στους ανόητους και επιπωλαιους μαγκες και να μαθουν να συμπεριφέρονται με Εκτίμηση και με Δίκαιο και Ευγενικό τροπους απέναντι στην Κοινωνία και στους Ανθρώπους.

  Η σωματικη δυναμη ωστόσο όταν γίνεται καταχρηση και γινεται με στοχο να εξευτελίσουμε την Αξιοπρέπεια ενός Ανθρώπου τοτε είναι η πραξη και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας και ο σωματικός τραυματισμός ενός Ανθρώπου ως το Κακό.

  Υπαρχουν γεγονοτα απο συγκρουσεις και βιαιες Αντιπαραθέσεις σε σχολεία στην Ελλάδα και οι αιματηρές συγκρούσεις με σωαματικά χτυπηματα μεταξυ νεαρών έστειλαν νεαρους απο ομάδες συμμοριων στα νοσοκομεία και καποιους Νεαρούς απο τις μάχες και κατα την διάρκεια της Σύγκουσης στην Απώλεια και στον Θάνατο.

  Ειναι σαφες απο αυτα τα απλά και ξεκάθρα παραδέιγματα ότι το Κακό εχει επιφερει μεγαλο πόνο και δυστυχία στην Ανθρωπότητα.

  Δεν χρειαζεται η Υπαρξη του Κακού σε όλα τα επίπεδα στον κόσμο για να υπάρξει η ισσοροπία στην Κοινωνία και στο Συμπαν.

  Το Κάλό πρεπει να υπάρχει μόνο και στον Πλανήτη και στην Ανθρωπότητα και να εξαφανιστεί εντελώς το Κακό και στον κόσμο και στην Φύση στον Πλανήτη και στην Ανθρωπότητα και στο Συμπαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός