Το Απόκρυφο Μυστικό της Βασιλόπιτας!


Έχω δουλέψει σε αρκετές δουλειές εδώ και χρόνια, και έχω παρευρεθεί στο κόψιμο, όπως καταλαβαίνετε, αρκετών βασιλόπιτων.

Δύο-τρεις λοιπόν στο σπίτι, άλλη μια στη δουλειά αλλά και σε ξένες δουλειές ως συνεργάτης, τέσσερις τουλάχιστον δηλαδή βασιλόπιτες τον χρόνο, επί 20 χρόνια κοντά που είμαι εργαζόμενος, πάνω από 120 βασιλόπιτες λοιπόν στη ζωή μου ως τώρα έχω δει να κόβονται. Κάθε φορά, σημείωνα υποσυνείδητα που «έπεφτε» το φλουρί. Άρχισα λοιπόν να παρατηρώ ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, πάνω από 80%, το «φλουρί» (και το συμπληρωματικό χρηματικό bonus που συνήθως το ακολουθεί) πέφτει σχεδόν πάντα κάπου «βολικά» για τον «κόφτη» της βασιλόπιτας, δηλαδή το αφεντικό.

Είτε θα έπεφτε στο κομμάτι της «δουλειάς» ή της «εταιρείας» (οπότε τα λεφτά έμεναν στο ταμείο), είτε σε ένα από τα αφεντικά, είτε στον πιο «έμπιστο» του αφεντικού, είτε στο νέο αλλά φιλόδοξο στέλεχος που η διοίκηση θέλει να εμψυχώσει, είτε σε κάποια όμορφη γραμματέα...
Σχεδόν ποτέ το «φλουρί» δεν έπεφτε σε κάποιον ταπεινό και ήσυχο υπάλληλο.

Πάντα προβληματιζόμουν και ξυπνούσε λίγο μέσα μου ο συνωμοσιολόγος, αλλά τέτοιες μέρες δεν θα καθόμουν να χαλάσω το κλίμα με σκέψεις, οπότε κάθε φορά το απωθούσα και το ξεχνούσα σχεδόν άμεσα.
Φέτος όμως, ήμουν παρών σε μια κραυγαλέα περίπτωση... φλουρο-απάτης, οπότε άφησα μέσα μου τον συνωμοσιολόγο Σέρλοκ Χολμς να παρατηρήσει αυστηρά τις λεπτομέρειες και να καταλάβει γιατί το φλουρί έπεσε πάλι στο... αφεντικό.

Δεν χρειάστηκε πολύ ψάξιμο ή μελέτη για να καταλάβω τι συμβαίνει: Είναι πολύ απλό.
Εκεί που βρίσκεται το κέρμα, για κάποιους λόγους χημείας ή κυκλοφορίας των ρευμάτων της θερμότητας μέσα στη ζύμη, η βασιλόπιτα δεν φουσκώνει πολύ.

Άρα, για να καταλάβεις πού είναι το κέρμα, φτάνει να δεις σε ποιο σημείο της η βασιλόπιτα κάνει μια μικρή καμπύλη σε σχέση με το υπόλοιπο, προς τα μέσα. Αν την κοιτάξετε από το πλάι γύρω γύρω, θα το δείτε. Εκεί βρίσκεται και το κέρμα. Πολύ απλό και εύκολο...

Κάποιοι πονηροί λοιπόν, που ζούνε ανάμεσά μας, ξέρουν αυτό το κόλπο, αλλά ναι, δεν το αποκαλύπτουν στους υπόλοιπους! Ξεκάθαρη Συνωμοσία! Κρατάνε το φλουρί για τον εαυτό τους και για τα ταπεινά τους συμφέροντα!
Κι όμως, σ' αυτούς ο Αϊ Βασίλης πηγαίνει δώρο κάθε χρόνο (εμένα δεν μου φέρνει τώρα τελευταία, μάλλον γιατί είμαι κακό παιδί)!

Ακόμη ένα μυστήριο λοιπόν λύθηκε.

Μην αφήνετε λοιπόν το αφεντικό σας να σας κοροϊδέψει ξανά και να αποφύγει να σας δώσει τον χρηματικό bonuμά που δικαιούστε.
Πάρτε τα όπλα στα χέρια, κατεβείτε σε απεργία, κάντε κάτι! Απαιτήστε από εδώ και πέρα η βασιλόπιτα να κόβεται με κλήρο και με νούμερα ή τα κομμάτια να ορίζονται από μακριά, με κλειστά τα μάτια!

Κάτω λοιπόν η απάτη της Βασιλόπιτας! Το φλουρί ανήκει σε όλους! Καλή Χρονιά! Και του χρόνου!

Σχόλια

  1. Θα τρέχουν όλοι με το φλουρί στο αφεντικό να πάρουν το bonus! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει τύχει και σε εμένα. Εταιρεία που έβγαλε πάνω από 100-150K πέρυσι σε καθαρό κέρδος (μη ρωτάτε πώς το ξέρω) την μία χρονιά έκοψε το φλουρί στον... εαυτό της, και την επόμενη το αφεντικό έκανε ότι ξεχνούσε συνεχώς το θέμα της βασιλόπιτας, μέχρι που πήγε Μάρτιος...

    Μιζεροέλληνες νεόκοποι επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχω δει και καλύτερο. Στην πίτα δεν υπήρχε φλουρί, αλλά το είχαν δώσει πιο πριν σε ένα δικό τους να το παρουσιάσει "και καλά" ότι το βρήκε. Αλλά ήταν ατζαμής και φάνηκε...

    είναι disordian θέμα πάντως... χρήζει περισσότερης ανάλυσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανένα post για το κρυμμένο νόημα των Θεοφανίων και για τους καλικάντζαρους που ξαναμπαίνουν στα έγκατα της γης δεν είδαμε. Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί σκέφτομαι να γράψω κάτι για την έλλειψη χιούμορ. ;-)

    Η αλήθεια είναι ότι τα Θεοφάνια με προβλημάτιζαν πάντα ως μύθος (οι σκοτεινές δυνάμεις που επιστρέφουν μέσα στη Γη, ο αγιασμός των Υδάτων, τι εννοούν άραγε όλα αυτά;). Πραγματικά, όμως, δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή. Ίσως του χρόνου να έχω να σας πω ορισμένα πράγματα. Αν όχι ξεκαθαριστικά, σίγουρα χιουμοριστικά.
    Υπομονή καλλικαντζαραίοι μου, θα δικαιωθείτε και εσείς...

    Όσο για τη βασιλόπιτα, είχαμε και άλλο κρούσμα προχθές. Στην επιχείρηση που δουλεύει ένας στενός φίλος μου, το φλουρί έπεσε -φυσικά- στο αφεντικό για ακόμη μια φορά.
    Όμως... εκείνη τη μέρα το αφεντικό έλειπε! Λέτε να ήταν συνεννοημένο με τον υπάλληλο που έκοψε την βασιλόπιτα;
    (Αυτός είναι ο ορισμός της συνωμοσιοπαράνοιας! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ luxus, τα Θεοφάνεια δεν είναι μύθος.Μη μπερδεύουμε το πραγματικό στοιχείο(την βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη υπό του Ιωάννου) με το φολκλορικό και λαογραφικό στοιχείο της γιορτής όπως οι καλλικάντζαροι, οι μεταμφιέσεις και τα λαϊκά δρόμενα που λαμβάνουν χώρα αυτήν την εποχή σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Πατρίδας μας.Του χρόνου, ναμαστε καλά, καλό θα ήταν να δημοσιευτεί κάποιο post για τα Θεοφάνεια. Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έγραψα ότι «τα Θεοφάνια με προβλημάτιζαν πάντα ως μύθος». Εννοώ ξεκάθαρα ότι με ενδιαφέρουν μονάχα ως μύθος, και αναζητώ τα μυθολογικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά.

    Δεν είμαι θεολόγος, ούτε ιστορικός, για να τα αντιμετωπίζω μονάχα θεολογικά ή ιστορικά. Αυτό που μπορώ να κάνω και πρέπει να κάνω ως συγγραφέας, γιατί βλέπω ότι λείπει ως ανάλυση, είναι να προσπαθώ να καταλάβω τους μηχανισμούς που επιβάλουν τέτοιους εορτασμούς.

    Στο προηγούμενο post μου περί Χριστουγέννων, όπως βλέπεις, εξηγώ από ψυχολογικής και κοινωνικής πλευράς το τι εξυπηρετούν τα Χριστούγεννα. Κάτι ανάλογο εξυπηρετούν και τα Θεοφάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως τα κατάφερες βρε "κιαρατά" και μαζεύεις όλους τους χριστιανούς στο blog σου;

    Το θέμα είναι η βασιλόπιτα και η απόκρυφη σαταν... εχμ... ύπουλη συνομωσία πίσω από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Νέας ΦιλαΔέλφιας είναι ΚΊΝΑΙΔΟΣ.Αυτό άφησε να εννοηθεί , σε εκπομπή του extra-channel, ο πρώην οδηγός του Μητροπολίτη Σταμούλης , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον εν λόγω Μητροπολίτη.Ο ίδιος ο Σταμούλης αποκάλυψε ότι συνόδευε τον Μητροπολίτη στα ερωτικά ραντεβού του τέλευταίου με διαφόρους νεαρούς σε ύποπτα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.Η υπόθεση του Μητροπολίτη αυτού ερευνάται από την Ι. Σύνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών