Η Πολιτική δεν είναι Θρησκεία.
Αυτοί το αντιλαμβάνονται, εμείς γιατί όχι;

Συνειδητοποιώ όσο περνάει ο καιρός το μεγάλο μπέρδεμα που έχουμε με την πολιτική: Τη μπερδεύουμε με τη θρησκεία!

Εκεί είναι τελικά το μεγάλο πρόβλημα κατανόησης που έχουμε για την πολιτική. Για αυτό, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είμαστε ως πολίτες στα χαμένα!

Το συνειδητοποίησα αυτό με διάφορες συζητήσεις στις οποίες μου λένε: "Μα γιατί να ψηφίσω τον έναν ή τον άλλον, δεν με εκφράζουν, δεν τους πιστεύω, δεν θέλω κανέναν τους" και άλλα τέτοια.

Βρε παιδιά, όμως, η πολιτική δεν είναι δήλωση πίστης, ούτε η ταυτότητά μας για να δηλώσουμε Ορθόδοξοι.

Η ψήφος μας είναι μια πάναπλη κοινωνική επιλογή: Ποιον εμπιστευόμαστε περισσότερο για να αναλάβει κάποιες θέσεις ευθύνης -και εξουσίας- από όλους εκείνους που θέλουν να τις αναλάβουν.

Για να ψηφίσουμε πρέπει να μετρήσουμε το συμφέρον μας, την εμπιστοσύνη που έχουμε στον καθένα, τα ψέματα που μας είπε ή όχι στις προηγούμενες εκλογές, την αξιοπρέπεια και την τιμιότητα του, και ανάλογα να ψηφίσουμε εκείνον που θεωρούμε καλύτερο.

Αυτό είναι ένα απλό πρώτο βήμα για να συμμετέχουμε στα κοινά. Αν δεν τολμάμε να κάνουμε έστω αυτό, τι περιμένουμε; Θα συμμετέχουμε στα πιο δύσκολα;

Γιατί μπερδεύουμε την πολιτική (που είναι απλά η ενασχόληση με τα κοινά) με κάτι ιδεολογικό ή θρησκευτικό ή απόλυτο; Δεν είναι κάτι τέτοιο.

Είναι απλά η επιλογή ποιος θα κρατάει τα λεφτά μας για να κάνει τα ψώνια του σπιτιού (της Ελλάδας), ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να μιλάει για εμάς για τα θέματα που ΕΜΑΣ αφορούν).

Βέβαια, οι διάφοροι επαγγελματίες της πολιτικής γνωρίζουν ότι το βλέπουμε έτσι και εκμεταλλεύονται τη "θρησκευτική" μας στάση. Οπότε, επιλέγουν να μπούνε στα κόμματα εκείνα που έχουν "ρεύμα" και συμφωνούν ιδεολογικά με το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους, άσχετα αν οι ίδιοι έχουν την ίδια ιδεολογία ή όχι.

Για αυτό και σε κόμματα κεντρώα εμφανίζονται άτομα με απόλυτα δεξιές απόψεις, σε κόμματα λαϊκά κάνουν κουμάντο εφοπλιστές και βιομήχανοι και από κόμματα των άκρων εξυπηρετούνται τα συμφέροντα επιχειρηματιών...

Αυτοί λοιπόν το αντιλαμβάνονται, εμείς γιατί όχι;

Το βλέπετε διαφορετικά; Αν ναι εξηγήστε με σας παρακαλώ γιατί...

Σχόλια

  1. Βρισκεσαι στο μονοπατι του διαλεκτικου υλισμου αλλά ισως να μην το χεις συνειδητοποιησει.

    Εισαι εν δυναμει μαρξιστης και συντροφος!

    υγ. Συγχαρητηρια για τους προβληματισμους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός