Η λίστα της πλάκας

Η υποτιθέμενη "λίστα Λαγκάρντ" που δημοσιεύεται σήμερα στο Hot Doc είναι άχρηστη και χωρίς αξία, για μερικούς απλούς λόγους:

 1) Δεν έχει στοιχεία λογαριασμών, οπότε δεν υπάρχει ταυτοποίηση των ονομάτων. Τι είδους λίστα καταθετών είναι μια λίστα αν δεν έχει βασικές πληροφορίες επαλήθευσης όπως πατρώνυμα, αριθμό λογαριασμού, κάτι που να ξεκαθαρίζει ποιος είναι πραγματικά πίσω από το κάθε όνομα; Θα έστελνε ποτέ μια τέτοια λίστα ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 2) Δεν έχει ποσά. Μπορεί κάποιος να έχει 1.000 ευρώ σε μια τράπεζα του εξωτερικού. Τι σημαίνει αυτό;

3) Πάρα πολλά ονόματα είναι ξενικά, εβραϊκά και αρμένικα. Ο εύκολος στόχος για ακόμη μια φορά. Όμως, αν είσαι πχ Εβραίος ή Αρμένης κοσμηματοπώλης, έχεις συνήθως και υπηκοότητα και παρουσία σε διάφορες άλλες ξένες χώρες. Γιατί να φαίνεσαι ως Έλληνας, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπεις στο στόχαστρο; Γιατί να φαίνεσαι στην υποτίθεται "ελληνική λίστα"; 

4) Σοβαρά, μόνο οι "κακοί Παπανδρέου" βρίσκονται στη λίστα, και κανένας άλλος πολιτικός; Σοβαρά;

5) Ο Τζανής γιατί αυτοκτόνησε όταν μαθεύτηκε η ιστορία με τη λίστα; Ποια ακριβώς ήταν η απειλή εναντίον του; Αυτή η λίστα δεν αποτελεί απειλή για κανέναν!

Όποιος έχει έστω και μια στοιχειώδη γνώση από δουλειά γραφείου ή από οικονομικά, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την απουσία οποιασδήποτε σοβαρότητας σ' αυτή τη λίστα. Ακόμη και ένα παιδάκι μπορεί να βάλει μερικά ονόματα σε ένα χαρτί και να μας πει ότι έχει μια λίστα και θα φαίνεται μάλλον πιο σοβαρή από αυτήν.

Η εντύπωσή μου -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- είναι ότι η συγκεκριμένη λίστα είναι παραχαραγμένη, φτιαγμένη από κάποιον ακροδεξιό από τους πολλούς που σκορπούν, όπως πάντα, ψευδείς ειδήσεις, στηριζόμενος στο γνωστό φασιστικό ρητό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Στοχοποιεί όπως πάντα τους "κακούς ξένους" και τους "κακούς πολιτικούς" που ξέρουμε. (Υ.Γ.: Και στην επόμενη ανάρτηση μου, διαφαίνεται και μια χειρότερη πιθανότητα, να είναι μια παγίδα για τον Βαξεβάνη που σκοπό έχει να μπλοκάρει την αποκάλυψη της πραγματικής λίστας Λαγκάρντ με ένα περίπλοκο και πολύ πονηρό τρόπο).

Συγνώμη που θα το θέσω έτσι απλά και δεν θα ασχοληθώ άλλο, αλλά η συγκεκριμένη λίστα φαίνεται απλά παραπληροφόρηση, "θόλωμα των υδάτων" και έχει την αξία ενός σκουπιδιού.

Φοβάμαι ότι η πραγματική λίστα Λαγκάρντ μπορεί πλέον να θαφτεί κάτω από τη σύγχυση που θα προκληθεί και οι διάφοροι απατεώνες και μεγαλοφοροφυγάδες να δημιουργήσουν ένα δυνατό "παραπέτασμα καπνού" για να τους προστατεύσει... πράγμα που προφανώς γνωρίζει και ο κ. Βαξεβάνης, άρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε τη δημοσίευση αυτή.

Ακριβώς επειδή υποτίθεται ότι είναι σοβαρός και αξιοπρεπής δημοσιογράφος, θεωρώ ότι αυτή η λίστα είναι μια ανεπανόρθωτη πληγή για την αξιοπιστία του.

...και δεν θα αναφερθώ στο εμετικό φλασάκι που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας...

Υ.Γ.: Ένας φίλος στο Facebook μου έστειλε να δω το παρακάτω βίντεο:


Στο παραπάνω βίντεο ο κ. Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι διαθέτει κινήσεις λογαριασμών, καρτέλες κλπ, τις οποίες θα δημοσιεύσει αργότερα (την Πέμπτη). Αν είναι έτσι χαίρομαι και η δημοσιοποίησή τους επιβάλλεται, γιατί μόνο έτσι μπορούν να στοιχειοθετηθούν σοβαρές καταγγελίες και να μη κατηγορηθούν αθώοι. Γιατί όμως δεν μας ενημερώνει και στο σχετικό άρθρο;

Με τα πλήρη στοιχεία, μπορεί να εντοπίσουμε άτομα που δηλώνουν πτωχευμένα στην Ελλάδα και χρωστούν στους οφειλέτες τους, όμως ταυτόχρονα διαθέτουν τεράστια ποσά στην Ελβετία. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ξεκάθαρη απάτη - και πραγματική καταγγελία που αξίζει να διερευνηθεί.

 Και πάλι, όμως, δεν καταλαβαίνω -και με ενοχλεί- η δημοσίευση μη ταυτοποιημένων ονομάτων, όπως έγινε σήμερα στο Hot Doc. Σε τι εξυπηρετεί και ποιος ο σκοπός της;

Σχόλια

  1. αν ο κοντομηνας επερνε τον οπαπ ο βαξεβανης θα την κραταγε στο συρτάρι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών