Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Απάντηση για να μη μακρηγορούμε: Γύρω από τον μοναχό που πέθανε το 1994 στήνεται εδώ και χρόνια ένα μικρό εμπορικό πανηγυράκι βιβλίων, θαυμάτων και απάτης που γεμίζει τσέπες απατεώνων και περνάει διάφορα παραπολιτικά μηνύματα.

Σε παραθαλάσσιο περίπτερο το καλοκαίρι του 2012 μέτρησα πάνω από 15 εκδόσεις γεμάτες με υποτίθεται πραγματικά θαύματα και σοφίες του γέροντα (δείτε ενδεικτικά εδώ). Ούτε ο Μπάτμαν και ο Σπάιντερμαν μαζί δεν έχουν κάνει τόσα θαύματα όσα περιγράφονται στα βιβλία αυτά!

Θα χρειαζόταν ο γέροντας να έχει ζήσει πολλές ζωές για να γράψει όλα τα βιβλία που του αποδίδονται (ήταν σχεδόν αμόρφωτος) και για να κάνει όλα τα θαύματα που του αποδίδονται... Θα έπρεπε να είναι πραγματικά ένα εργοστάσιο θαυμάτων, κάτι σαν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ένα πραγματικό τσίρκο...

Είναι κρίμα, γιατί ο γέροντας ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που είχε πραγματικά κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο πραγματικό λάθος του Παΐσιου ήταν ότι χρησιμοποιούσε τη γνωστή αντισημιτική παραφιλολογία σε κάποια από τα πράγματα που έλεγε, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποια από τα πρώτα βιβλία που γράφτηκαν για αυτόν. Μπορεί βέβαια να είναι και ψέματα, αλλά πλέον, τόσα χρόνια μετά το θάνατό του, είναι δύσκολο να ξεδιαλύνουμε ποια είναι τα ψέματα και ποιες οι αλήθειες. Και ο ίδιος δεν είναι πλέον εδώ για να μας πει τι πραγματικά πίστευε...

Ο 27χρονος νεαρός που έστησε τη σελίδα "Γέροντας Παστίτσιος" ήταν ένας από αυτούς που προφανώς είχαν κάποτε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον μοναχό (αν δεν έχεις κάποιο ενδιαφέρον για τη θρησκεία, γιατί να ασχοληθείς με τον Παϊσιο;) αλλά κατάλαβε γρήγορα το παραμύθι που είχε στηθεί γύρω του. Οπότε άρχισε να κοροϊδεύει το όλο θέμα, μα όταν διαπίστωσε ότι κανενός το αυτί δεν ιδρώνει και κανείς δεν ξυπνάει όσο ξεκάθαρα και αν καταγγέλεις μια θρησκευτική απάτη, τότε άρχισε να πειραματίζεται με αυτήν. 

Το πραγματικό κακό όμως που έκανε, και τότε ήταν που ενόχλησε τους "άρχοντες του τσίρκου", είναι ότι δημοσίευσε και τα αποτελέσματα του πειραματισμού του. "Ξεβράκωσε" ΜΜΕ και ολόκληρες ομάδες ανθρώπων, αποδεικνύοντας πόσο αφελείς και ευκολόπιστοι είναι. Για αυτό και συνελήφθη στην πραγματικότητα...

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε την πορεία της μετατροπής του παραμυθιού σε πραγματικότητα για τα ελληνικά ΜΜΕ και την ανύπαρκτη "δημοσιογραφία" τους.

Στο παρακάτω άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό LIFO, περιγράφεται όλη η ιστορία, την οποία είχε καταγράψει ο ίδιος ο νεαρός στη σελίδα του, που πλέον έχει κλείσει.

Το αντιγράφω εδώ καθώς το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για την κατανόηση του πώς δουλεύουν οι "διανοητικοί ιοί", η θρησκεία και τα διάφορα ψέματα που διαδίδονται γύρω της...

Διαμαρτύρομαι επίσης για τη σύλληψη του νεαρού και πιστεύω ότι είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ του ελληνικού κράτους (που δυστυχώς μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ολοένα και χειρότερο).

Υ.Γ.: Υπάρχει όμως και ένα άλλο κακό με όλη αυτή την ιστορία.... 

Ο μοναχός Παϊσιος ίσως ανακηρυσσόταν άγιος αν δεν γίνονταν όλα αυτά, καθώς ελάχιστοι θα γνώριζαν για το πείραμα του "Παστίτσιου" και ο θρύλος του δεν θα συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα στην παραπέρα διάδοσή του. Τώρα όμως, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα διαβάζουν τι συνέβη και θα μαθαίνουν ότι πίσω από τα διάφορα "θαύματα" που ακούνε κρύβεται απλά αφέλεια και απάτη...
Εδώ είναι η αδικία: Ο Παϊσιος ηταν πολύ πιο αξιόλογος άνθρωπος και χριστιανός από πολλούς "άγιους" σφαγείς και δολοφόνους που έχουν ανακηρυχθεί -κακώς- άγιοι από την Εκκλησία μας. 
Κρίμα, γιατί τα διδάγματα που ο Παϊσιος μοίραζε απλόχερα όσο ζούσε ίσως θα βοηθούσαν πολλούς ανθρώπους που τα χρειάζονται...


Παλιά, πριν από 2.000 χρόνια ας πούμε, μπορούσε κάποιος να εμφανιστεί και να είναι πολύ καλός άνθρωπος και να πει καλά πράγματα. Επειδή δεν υπήρχε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ, ούτε φωτογραφικές μηχανές, ούτε έξυπνα κινητά, κάποιοι μπορούσαν να πουν ότι αυτός ο κάποιος έκανε θαύματα, περπάτησε στο νερό, γιάτρεψε αρρώστους, πέθανε και αναστήθηκε και πέταξε στον ουρανό. Οι πιστοί του θα το έγραφαν (ο καθένας απ' τη δική του σκοπιά), οι ιστορίες θα επαναλαμβάνονταν ξανά και ξανά ανά τους αιώνες και στο τέλος, για πολλούς, όλα αυτά θα θεωρούνταν Επιβεβαιωμένα Γεγονότα.

Είναι σίγουρο όμως ότι σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας, αν κάποιος έκανε ένα θαύμα θα μπορούσαμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το απορρίψουμε. Κανένας τσαρλατάνος δεν θα μπορούσε να μας κοροϊδέψει - άλλωστε δε ζούμε στην αρχαιότητα για να καταπίνουμε αμάσητη κάθε ανεπιβεβαίωτη φήμη περί θαυμάτων κλπ...

Ή μήπως όχι;



Από την σελίδα του ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ που παρωδεί την αγιοποίηση και την υπερβολή με τις προβλέψεις του Γέροντα Παϊσιου που χρησιμοποιούνται κάθε Κυριακή για να πουλήσουν φύλλα κάποιες εφημερίδες που απευθύνονται σε (εύ)πιστους.








Το θαύμα ήταν έτοιμο και με λίγη πίστη πέρα για πέρα αληθινό.Τώρα έπρεπε να το στείλω σε όλα τα έγκυρα ορθόδοξα,πατριωτικά,ουφολογικά και λιακοβαρεμένα blogs.Οι ώρες της νέας τάξης άρχισαν να μετράν αντίστροφα. Το θαύμα πρωτοδημοσιεύθηκε στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Μέσα σε μια μέρα το θαύμα έγινε ανάρπαστο σε όλες τις ορθόδοξες σελίδες που λόγω εξοικονόμησης χώρου δε θα τις παραθέσω όλες.
















Το θαύμα το προώθησαν και σερραϊκά blogs.





Τα νεοναζιστικά blog δώσαν και αυτά το παρόν αλλά αυτός που πάντα ξεχωρίζει είναι ο ορθόδοξος σαβουροφάγος νεοναζί hellas-vothrodoksy








Επίσης και τη δική τους χείρα βοηθείας έδωσαν παραδοσιακά πατριωτικά σκουπιδοφάγα blogs όπως τρομακτικό,πριονοκορδέλα κτλ.


(αν δεν το δεις εδώ, δεν είναι είδηση!)

ακόμα και ποδοσφαιρόφιλα


Τέλος πρέπει να ομολογήσω πως δε μας ξέχασαν ούτε οι αντινεοεποχίτες σύντροφοι του φατσοβιβλίου.








Για περισσότερη διασκέδαση κάντε μια αναζήτηση στο google. Λοιπόν λαμόγια της νέας τάξης ο Γέροντας είναι εδώ και κάνει ότι θαύματα γουστάρει και όποτε γουστάρει.Θα πάρουμε τη Μπόλη,θα εξαφανίσουμε όλη την Τουρκιά και η νέα ελληνορθόδοξη διαγαλαξιακή παντοκρατορία σύντομα θα είναι γεγονός. Τα γένια μας +ευλόγησον+

UPDATE*
H ιστορία μας έγινε και βίντεο στο youtube


το οποίο δυστυχώς κατέβηκε και αντικαταστάθηκε απο αυτό.



Αργότερα κατέβηκε και αυτό και ο νεοναζί φίλος μας (http://www.youtube.com/AnonWarrior1) έκλεισε το κανάλι από τη ντροπή του.

UPDATE 2*

Τελικά δε μας ξέχασε ούτε η αγαπημένη μας εφημερίδα
--------------------

Αυτά έγιναν στο Facebook του Γέροντα Παστίτσιου και ενώ γέλασα, θλίβομαι με την ανάγκη των ανθρώπων να ηρωοποιούν και να αγιοποιούν και να αποδίδουν θαύματα και προφητείες, φτηναίνοντας έτσι πολλούς πραγματικά καλούς ανθρώπους.

Πάντως, σχετικά μ' αυτά που έγραψα στην αρχή... Ούτε το ίντερνετ, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η τεχνολογία μπορεί να νικήσει τελικά την ανθρώπινη βλακεία. Σκεφτείτε μόνο πόσοι απ' τους εκατοντάδες χιλιάδες που έμαθαν για το "θαύμα" θα μάθουν ότι τελικά ήταν κι αυτό ψεύτικο - ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι θα το πιστέυουν και θα το διαδίδουν και το θαύμα θα περάσει για πάντα στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.

Έτσι, ακόμα κι αν υπήρχαν κινητά με κάμερες την εποχή του Χριστού, και ίντερνετ, και τηλεοράσεις και τα πάντα, και ακόμα κι αν δεν κατέγραφαν ούτε ένα θαύμα του δεν νομίζω ότι οι πιστοί θα αποθαρρύνονταν.

Θα αρκούσε να γράψει κάποιος σ' ένα φόρουμ ότι κάποιος ανώνυμος του εκμυστηρεύτηκε πως ένας γνωστός του είδε ένα θαύμα του Ιησού. Και η νέα θρησκεία θα γεννιόταν - και το μέλλον της θα ήταν λαμπρό...

----

Τελικά, αρκετές εβδομάδες μετά τα παραπάνω, σήμερα έγινε το κακό...



Σχόλια

  1. Ο ΔΙΑΒΟΛΟς ΟΤΑΝ ΔΕ ΕΙΧΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ !!! ΔΕ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΓΙΑ !!! ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΒΡΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΓΙΟΥς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To εισαι αθεος ειναι δικαιωμα σου το να κοροιδευεις κατι ιερο,αλλα ακομη και να διαπομπευεις ενα προσωπο,μια προσωπικοτητα ειναι ποινικο αδικημα ,πλημμελημα.

    ο χριστιανισμος αλλα και αλλες θρησκειες εμπεριεχουν αξιε που δεν καταλαβαινουν πολυ διοτι μεχρι εκει φτανει το μυαλο τους,,χωρις βαθος,,χωρις σεβασμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το άρθρο είναι δυστυχώς ένα ακόμα παράδειγμα του "τόσα ξέρει κάποιος, τόσα λέει...". Κρίμα για την ειρωνία και τις λανθασμένες απόψεις που διατυπώνονται σε αυτό το κείμενο, το οποίο δεν έχει Καμία, μα Καμία, σχέση με την πραγματικότητα. Ο γέροντας Παϊσιος είναι ένας σύγχρονος Άγιος, ένας μεγάλος σύγχρονος Άγιος. Και τα γεγονότα που προφήτεψε θα τα δούμε μπροστά μας. Καλή μετάνοια σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών