Ζόρισε η κατάσταση. Άρα, όλα πάνε καλά...!

Kάθε επιχειρηματίας ή συνωμότης που σέβεται τον εαυτό του, γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική του επικράτηση μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ μέσα από τον χειρισμό του «ατομικού συμφέροντος» (και όλων των αδυναμιών που κρύβει η προηγούμενη έννοια) των πολλών.

Οι συνωμότες/επαναστάτες, όπως και οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, πάντα προσφέρουν επίπλαστες και ελεγχόμενες ευημερίες στους πολλούς, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τη δική τους εξουσία.

Αυτό έκανε ο Χένρι Φορντ και δημιούργησε τη πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία: Έδωσε στους εργαζόμενους του τόσο μεγάλους μισθούς ώστε να αγοράσουν τα αυτοκίνητα που οι ίδιοι έφτιαχναν. Έτσι, άρχισε να πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα από όλους μαζί τους μέχρι τότε ανταγωνιστές του.

Ο Χάουαρντ Μπλουμ στο βιβλίο του The Lucifer Principle, γράφει ότι ο Απόστολος Παύλος έκανε τον Χριστιανισμό μεγάλη θρησκεία, όταν συνειδητοποίησε ότι ένας Μεσσίας που θα ανήκε μόνο σε έναν λαό, δεν θα ήταν Μεσσίας για όλους τους άλλους λαούς. Και έτσι έφτιαξε την πρώτη ΜΗ-ΕΘΝΙΚΗ θρησκεία, τον Χριστιανισμό, που πρόσφερε σε όλους ένα κομμάτι του Ουρανού. Ο Χριστιανισμός κυβέρνησε την Ανθρωπότητα για πάνω από 1000 χρόνια.

Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε μεγάλος επιχειρηματίας όταν συνειδητοποίησε ότι ο «προγραμματιστής» έπρεπε να δικαιούται να ζητά λεφτά για τη δουλειά του από όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τα προγράμματά του. Έγινε όμως πάμπλουτος μόνο όταν άφησε τα εκατομμύρια των χρηστών να κοπιάρουν ελεύθερα τα εμπορικά του «Παράθυρα», χωρίς να τους κυνηγά ουσιαστικά...

Διάφοροι υποτίθεται κομμουνιστές κομισάριοι σε όλο τον πλανήτη, στο όνομα της ισότητας όλων των ανθρώπων και της κοινοκτημοσύνης, έγιναν πάμπλουτοι δικτάτορες, που ακόμη παραμένουν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, και έκλεψαν, σκότωσαν και κατέστρεψαν τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Η Ιστορία μας δείχνει ότι σχεδόν πάντα έτσι γίνεται.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. «Δεν υπάρχει ποτέ ένα πραγματικά δωρεάν γεύμα», λένε οι σημερινοί καπιταλιστές (νομίζω ότι το είπε πρώτος ο μεγάλος φιλόσοφος Άνταμ Σμιθ).

Ο επόμενος επίδοξος δικτάτορας, ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να έρθει με δώρα στην αγκαλιά του, δώρα για όλους μας.

Όσο λοιπόν βλέπετε ότι οι από πάνω θέλουν να πάρουν και όχι να δώσουν, μην ανησυχείτε. Όλα πάνε καλά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα