Οι πιο Τρομακτικοί Πράκτορες και το Ελληνικό Matrix

Ξέρετε ποιος είναι ο πιο τρομακτικός «πράκτορας» στην Αμερική;
Όχι, όχι, δεν είναι ο θρυλικός «πράκτορας της CIA». Εξάλλου αν είσαι Αμερικανός, για σένα ο «CIA Agent», δεν είναι τρομακτικός, αλλά «cool» περισσότερο, με τα μαύρα γυαλιά του και τα τρελά gadget που κουβαλά πάνω του...

Δεν είναι ο κλασικός καλοκουρεμένος και γυαλισμένος πράκτορας του Στρατού. Αυτός συνήθως είναι συμπαθητικός, με την αγάπη του «για την πατρίδα» και με το πάθος για τον σκληραγωγημένο τρόπο ζωής...

Δεν είναι ούτε ο hi-tech πράκτορας του FBI, ο οποίος φοράει εκείνα τα φοβερά μαύρα-μπλε κοστούμια, τα απειλητικά μαύρα γυαλιά και έχει στο αυτί το μυστηριώδες σπιράλ καλωδιάκι, το οποίο είδαμε και στο Matrix, την ταινία...

Ο πιο τρομακτικός «πράκτορας του συστήματος» στη «χώρα της Ελευθερίας»©, φίλοι μου, ο πιο τρομακτικός «δημόσιος υπάλληλος», είναι ο πράκτορας του IRS, της Υπηρεσίας Εγχώριου Εισοδήματος (Internal Revenue Service), δηλαδή ο «ράμπο» της αμερικανικής Εφορίας!

Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί που πέθαναν από καρδιακή προσβολή μόλις ο IRS agent μπήκε μέσα στο μαγαζί ή την επιχείρησή τους και έτεινε προς το μέρος τους την ταυτότητά του…!

Αν αυτός ο «agent Smith» βρει το παραμικρό λάθος στα οικονομικά σου δεδηλωμένα, την πάτησες. Δεν σε σώζουν ούτε «φακελάκια»-μίζες, ούτε όπλα, ούτε δικηγόροι, ούτε η Μαφία η ίδια! Γιατί στην Αμερική επιτρέπεται να κλέβεις από τους άλλους, δεν επιτρέπεται όμως ούτε να διανοηθείς να κλέψεις από το Matrix… το Κράτος θέλω να πω.

Ακόμη και τον παντοδύναμο μαφιόζο Αλ Καπόνε, που η συμβατική δικαιοσύνη δεν τολμούσε να τον αγγίξει, το IRS τον «τσίμπησε» για φοροδιαφυγή και τον έκλεισε για 7 χρόνια στη στενή, αρκετά για να τον «καθαρίσει» από το κύκλωμα και τις διασυνδέσεις του – για να πεθάνει δηλαδή, μόλις απελευθερώθηκε, όπως και έγινε!

Μην νομίσετε όμως ότι μόνο οι πράκτορες του IRS είναι τόσο επιθετικοί, και ότι όλοι οι άλλοι Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαν τους δικούς μας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλο το Δυτικό Κόσμο, αξιότιμοι φίλοι μου, δεν χαρίζουν κάστανο. Αν τολμήσεις να εναντιωθείς με οποιοδήποτε τρόπο στο Σύστημα που εκπροσωπούν, γίνονται αμέσως σκληροί, αμείλικτοι, άκαρδοι. Δεν θα διστάσουν να σε ποδοπατήσουν για να «επαναφέρουν την τάξη».

Έχουν μια λάμψη, όπως και να το κάνουμε, οι δημόσιοι υπάλληλοι του εξωτερικού, κι ας τους ονομάζουν με πολύ πιο ταπεινά ονόματα από ό,τι εμείς. (Στις Η.Π.Α. π.χ. τους λένε «public servants», δηλαδή «δημόσιους υπηρέτες» ή «δημόσιους δούλους», αν θέλετε).

Οι δικοί μας, οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, ας πούμε της Εφορίας, είναι πιο «βολικοί». Αν έχεις την παραμικρή γνωριμία μαζί τους, αν διαθέτεις φουσκωτά «μιζο-φακελάκια» ή αν τους πιάσεις σε ώρα που είναι καλοδιάθετοι ή σε ώρα που είναι τελείως κακοδιάθετοι, τότε το ελληνικό Matrix καταρρέει αυτόματα.
Το δίνουν οι ίδιοι μια κλωτσιά, και πάει διαλύθηκε – και δεν χρειάζονται ούτε οι εμπνευσμένοι επαναστάτες, ούτε τρομοκράτες για να το υποσκάψουν.

Το καημένο το ελληνικό Matrix μοιάζει ένα αδύναμο πλάσμα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Για αυτό και τη χώρα μας τη λυμαίνονται άλλα παντοδύναμα τέρατα: το Χάος, η Αδιαφορία, η Μετριότητα, οι κάθε λογής Αετονύχηδες και Μεγαλοκαρχαρίες…

Μη βιαστείτε όμως να καυχηθείτε ότι «Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε υποταγμένοι στο Matrix». Το αδύναμο Matrix της Ελλάδας έχει, αναλογικά, περισσότερους πράκτορες από ό,τι τα άλλα Matrix του Δυτικού Κόσμου. Όσο κι αν το υποτιμούμε και το χλευάζουμε, τόσο τελικά το αγαπάμε και θέλουμε να γίνουμε γρανάζια του. Όλες –και το τονίζω: όλες!– οι Ελληνίδες μάνες λένε στα παιδιά τους «Παιδάκι μου, ο σκοπός της ζωής είναι να μπεις στο Δημόσιο, να είσαι μόνιμος, όλη μέρα να κάθεσαι και να κοροϊδεύεις τον κόσμο…»

Υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει Αμερικάνα μητέρα που λέει στο παιδί της κάτι ανάλογο: «Παιδί μου, προσπάθησε να μπεις στο IRS, να σε φοβάται ο κόσμος, να είσαι γρανάζι του συστήματος, να σε μισούν όλοι…»

Ξέρετε τι συμβαίνει; Στην Ελλάδα έχουμε φτιάξει ένα εξίσου διαβολικό Matrix με εκείνα της Δύσης. Τα δυτικά Matrix συνθλίβουν ανθρώπους και συνειδήσεις για να τους κάνουν απάνθρωπες μηχανές, που με τη σειρά τους θα καταπιέσουν άλλους ανθρώπους.
Το ελληνικό Matrix όμως χρησιμοποιεί τις ανθρώπινες αδυναμίες για να μας μετατρέψει σε μια αδρανή, μικροπρεπή, εγωιστική λάσπη, χωρίς κανένα μέλλον ή πιθανότητα εξέλιξης.
Αν δεν είναι έτσι, πώς είναι δυνατόν το απόλυτο ελληνικό όνειρο να είναι «Μια θέση στο Δημόσιο»;

Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που τολμούν να αδιαφορήσουν για το ελληνικό Matrix. Εκείνοι που γεμάτοι ελπίδα ξεκινούν ως ιδιώτες την προσπάθεια να φτιάξουν κάτι μόνοι τους, να κάνουν πραγματικότητα τα οράματά τους, να δημιουργήσουν μέσα στη χώρα μας πράγματα ανάλογα ή και καλύτερα των ξένων.
Αυτοί αποστρέφουν το βλέμμα τους από τις υποσχέσεις μιας χλιαρής αλλά εύκολης ζωής ως αξιωματούχοι «υπηρέτες» των άλλων, περνούν την πόρτα που οδηγεί προς «εκεί έξω», στον ιδιωτικό τομέα, και την κλείνουν με δύναμη πίσω τους, έτοιμοι να ξεχυθούν στην κατάκτηση των ονείρων τους…

Και τότε, αυτοί οι θλιβεροί ήρωες, βλέπουν μπροστά τους μια τεράστια ερημιά και εγκατάλειψη, που τη διασχίζουν εξαθλιωμένα καραβάνια σωματεμπόρων «επιχειρηματιών», που την περιδιαβαίνουν στρατιές από πεινασμένους δικηγόρους και λογιστές, και τη λυμαίνονται γραφειοκρατικές περίπολοι δημοσίων ελεγκτών, τους οποίους έστειλε εκεί έξω το ελληνικό Matrix για να αναζητήσουν θύματα-ιδιώτες…
Πάνω από όλα αυτά, μια δυνατή φωνή με ειρωνικό ύφος χαιρετά τους νεοφερμένους: «Καλωσήρθατε στην Έρημο του ελληνικού Ιδιωτικού Τομέα…»

Σχόλια

  1. O ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΕΤΑΞΙΤΗΣ:ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(=NOVUS ORDO SECLORUM, ΒΛΕΠΕ ΜΟΝΟΔΟΛΛΑΡΟ Η.Π.Α.). ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΒΕΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορίστε και ένα πράγμα που έχει λοιπόν δίκιο ο Καρβέλας. Όλοι οι λαοί είναι αδέλφια και τίποτα δεν πρέπει να τους χωρίζει. Σωστότατα!
    Καλύτερα να μας πατήσει ο οδοστρωτήρας της Παγκοσμιοποίησης και να γίνουμε άνθρωποι παρά να συνεχίσει να μας πατάει ο οδοστρωτήρας της Θρησκείας και να παραμείνουμε βόδια και Ταλιμπάν και να σφαζόμαστε αναμεταξύ μας όπως οι Σέρβοι με τους Βόσνιους και οι Εβραίοι με τους Παλαιστίνιους.
    Τι έγινε, χάνετε πελάτες στο μαγαζάκι σας και έχετε σκυλιάσει θεομπαίχτορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα φύγεις από την Ελλάδα μας ιλλουμίνατε νεοταξίτη. Η νέα τάξη πραγμάτων, που μέχρι και στα δολλάρια τη βάλατε, εδώ δεν θα πςράσει.Εσύ εξάλλου θα είσαι και ομοϊδεάτης του Καρβέλα:"λεφτά, φαγητό και γ..."Θαυμάστε πρότυπα! Αντε να χαθείς νεοταξίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά είδα κι εγώ την εκπομπή αυτή. Σας άρεσε ο πρεζάκιας Καρβέλας? Εμένα όχι και τόσο.
    ΤΙΓΚΑ στην κόκα, δεν μπορούσε να κάτσει σε ένα μέρος, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, "παίζανε" τα μάτια του, χαμογελούσε νευρικά με σπασμούς στο πρόσωπο.Αξιοθρήνητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σχέση έχει ο Καρβέλας με το κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται ότι ο Καρβέλας είναι Καραγκιόζης και πειραγμένος. Αλλά το σωστό να λέγεται. Οι θρησκείες μόνο κακό έκαναν στην ανθρωπότητα. Καιρός να μας αδειάζουν την γωνιά. Ο,τι θέλει ο καθένας ας το πιστεύει, αλλά να μη μας ζαλίζει και να μη μας επιβάλλεται με το ζόρι. Ούτε να ανήκει το 90% της Ελλάδας στην Εκκλησία που τα πήρε από τους Τούρκους. Να τα δώσουν πίσω, ανήκουν στον ελληνικό λαό!
    Όσο για τα ιδανικά και την ηθική που τολμάνε και αναφέρουν μερικοί, την ηθική που έχει ένας συνειδητοποιημένος άθεος που κάνει το καλό επειδή καταλαβαίνει τι είναι «καλό» και τι όχι για τους άλλους, δεν την φτάνουν ούτε 1000 φοβισμένοι Χριστιανοί.
    Τα αίσχη σας τα είδαμε χριστιανόπουλα που από μπροστά κάνετε σταυρούς και ανάβετε λαμπάδες και από πίσω εκμεταλλεύεστε κάθε συνάνθρωπο σας και μισείτε τους πάντες. Αν υπήρχε Χριστός και Θεός πρώτα εσάς θα έκαιγε, φαρισαίοι υποκριτές.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την ανυπαρξία του Θεού, από το γεγονός ότι οι απατεώνες και κλέφτες και ανήθικοι και ανώμαλοι "εκπρόσωποί" του μένουν ατιμώρητοι και δεν τους χτυπάει ένας κεραυνός, μπας και καθαρίσουμε λίγο από τη βρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κάτσε λίγο: Από ποια Ελλάδα "σου" με διώχνεις ρε φασίστα ταλιμπαν?
    Η Ελλάδα είναι η χώρα που έβγαλε τη φιλοσοφία και την επιστήμη και ειναι η πραγματικη κοιτιδα του Διαφωτισμού!
    Καιρός είναι εσείς να φύγετε από την Ελλαδα, πιονια των ιερατείων και προβατα του καθε ψευτο-προφητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε παιδιά τι σχέση έχει ο Καρβέλας οι πιστοί και οι άθεοι με το κείμενο του blog?
    Ωραίες φωτογραφίες Lux! Eτσι είναι ο ιδιωτικός τομέας. Σαν να παίζεις στο Mad Max! Οποιος γλιτωσει και οποιος προλαβει. Ολοι οι υπολοιποι στα σκλαβοπάζαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ειρωνεία στο φινάλε σου Luxus είναι όλα τα λεφτά. Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς πριν μερικά χρόνια να βγούμε στον ιδιωτικό τομέα, ελπίζοντας ότι θα κάνουμε τη διαφορά, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Τι τα θέλαμε; Καλύτερα μέτριος και λαμόγιο δημόσιος υπάλληλος παρά απελεύθερος σκλάβος στην ιδιωτική έρημο. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα φίλε, ίσως χειρότερα από ό,τι τα περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι πίνετε;

    Τελος πάντων.

    Οπως έχω αναφέρει και στο blog μου, το δημόσιο, παρά τα προβλήματά του, διακρίνεται απο την παροιμιώδη ευγένεια των υπαλλήλων του. Ολοι σε φωνάζουν ΚΥΡΙΟ. "Δεν γίνεται αυτο ΚΥΡΙΕ", "τι χαρτί είναι αυτό ΚΥΡΙΕ", "τι θέλετε ΚΥΡΙΕ".

    Τι παραπονιέστε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ.... Ν. ΚΑΡΒΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι πρέπει να γράψω ένα κείμενο για τον Καρβέλα.. :-)
    Θα το κάνω, υπομονή, έχω πολλά να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Panagioti katse diavase istoria.Meta 9a kaneis ton stauro sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών