Ελλάδα 2012: Μια πρωτοφανής Ιστορική Συγκυρία Απελευθερώνει την Ελλάδα(;)


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας σήμερα, μετά τις εκλογές του 2012, είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς ιστορικής συγκυρίας:

 1. ΟΙ Η.Π.Α. αναγκάστηκαν να αποτραβηχτούν μακριά από την Ευρώπη και την Ανατολή, γιατί απέτυχαν στο Ιράκ και επειδή φοβούνται το Ιράν. Έτσι, χαλάρωσαν τον έλεγχο που ασκούσαν στη χώρα μας και μας άφησαν -ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες- στην τύχη μας. Ακόμη και το Ισραήλ έχει μείνει μόνο του, και για αυτό στρέφεται σε χώρες όπως η Ελλάδα αναζητώντας οικονομικούς και στρατιωτικούς συμμάχους στην περιοχή.
 2. Λόγω της ανόδου του Ίντερνετ και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, προκλήθηκε μια μεγάλη πτώση των «Ενημερωτικών» τραστ που έλεγχαν και προωθούσαν τις κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια. Για πρώτη φορά, δεν είναι 2-3 εφημερίδες που αποφασίζουν τι θα σκέφτεται και τι θα πιστεύει ο λαός, αλλά ένα χάος από blogs, κοινωνικά δίκτυα, αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοσυμπληρούμενες απόψεις, που επιτρέπουν, αν όχι να φανεί η αλήθεια, τουλάχιστον να μην επιβληθεί κάποιο συγκεκριμένο ψέμα ως η μόνη αλήθεια...
 3. Οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων, που ελέγχονταν από συμφέροντα με μεγάλη οικονομική δύναμη, ακριβώς επειδή δεν έχουν καμιά επαφή με τον λαό, επενδύαν εδώ και πολλά χρόνια στη δύναμη του Ψέματος και της Ρητορείας. Αλλά τη χειρίστηκαν αδέξια και με μεγάλη άγνοια (αφού είναι κυρίως αμόρφωτοι και ανόητοι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν μόνο λόγω διασυνδέσεων).
  Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουν και έχει αρχίσει να μην εμπιστεύεται όσα ακούει.
  Αυτή είναι μια διεργασία που εξελίσεται τα τελευταία 5-6 χρόνια. Διαβάστε για αυτό το άρθρο που έγραψα πριν τόσα περίπου χρόνια για το θέμα: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.
 4. Τα άδεια ταμεία ανάγκασαν τους πολιτικούς να μη μπορούν να «βολεύουν» τους διάφορους δικούς τους. Αυτό επέτρεψε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να ψηφίσει ελεύθερα, βάσει πεποιθήσεων και όχι βάσει «επαφών» και ρουσφετολογικών συμφερόντων.
Αυτή η σπάνια λοιπόν συγκυρία απελευθέρωσε τον ελληνικό λαό, ίσως για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος, από τον ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ με την οποία τον έλεγχαν.

Έτσι φτάσαμε σε μια πρωτόγνωρη ευκαιρία: Ίσως καταφέρουμε να δημιουργηθεί μια βουλή με πολιτικούς που ΔΕΝ είναι ελεγχόμενοι από χρηματοδότες και που δεν είναι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων, και που για πρώτη φορά θα ασχοληθούν με την Πατρίδα τους και όχι με την τσέπη τους και μόνο...

Ελπίζω να μην είμαι απλά υπεραισιόδοξος και να καταφέρουμε να αρπάξουμε την ευκαιρία. Το χρωστάμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας...

Σχόλια

 1. Το σπάνιο προτέρημα του ιστολόγου αυτού είναι η απλότητα.Εξηγήσεις,λύσεις,διαπιστώσεις,προτάσεις,οραματισμοί αποδίδονται κατανοητά για κάθε αναγνώστη.Στην κάθε Βουλή υπήρξαν καλοπροαίρετοι φιλοπάτριδες.Σιγά-σιγά η παραγκωνίσθηκαν η συμβιβάστηκαν.Οι λαοί όλο και λιγώτερο χειραγωγούνται.Φωτιές,διλήμματα,λιτότητα,διορισμοί από το παράθυρο,χρηματιστήριο κατανοούνται σαν όργανα απάτης.Οι επίδοξοι πράκτορες της ξενοκρατίας καταντούν καταγέλαστοι ηθοποιοί(γιαούρτια,μούτζες,αυγά,γροθιές).Αισιοδοξία για την αυριανή κάλπη.16-6-2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ! Άργησα να δω το σχόλιο γιατί για κάποιο λόγο το google δεν με ενημερώνει.
  Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σας. Και, αν και οι εκλογές δεν έφεραν ίσως τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ίσως για πρώτη φορά η χώρα μας έχει κάτι που δεν είχε ποτέ: Μια ανεξάρτητη αντιπολίτευση.
  Ακόμη και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός