Γιατί δεν είμαι «Ελλην» Ελληναράς αλλά Έλληνας-μέλος ολόκληρης της Ανθρωπότητας

Αγαπώ τα ελληνικά ιδεώδη και δεν θέλω να τα προδώσω. Για αυτό και δεν είμαι εθνικιστής ή ρατσιστής. Ο ρατσισμός δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ιδανικό του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ιδανικό του Πολιτισμού γενικά.

Ο μεγαλύτερος πολεμικός ήρωας του ελληνικού πολιτισμού, ο Αλέξανδρος, έχριζε ως διοικητές του αλλοεθνείς και παντρεύτηκε μια ξένη και ο ίδιος.

Προσπαθώ λοιπόν να είμαι Έλληνας.

Έλληνας που σέβεται το πνεύμα που δίδαξαν κάποιοι πρόγονοί του, που ήταν το πνεύμα της Επιστήμης, της Τέχνης, του Εμπορίου, της Εξερεύνησης, της Συναλλαγής, της Αποδοχής του Διαφορετικού.

Το πνεύμα που είχε επαφές με όλους τους πολιτισμούς (ο Πυθαγόρας, ο Θαλής, στην Αίγυπτο και στην Βαβυλώνα έμαθαν μεγάλο μέρος των γνώσεών τους), ένα πνεύμα που δεν ήταν τοπικά προσδιορισμένο αλλά παγκόσμιο.

Να είμαι Έλληνας σεβόμενος τη γνώση των άλλων ανθρώπων, σε όποια φυλή και αν ανήκουν, και να «γηράσκω αει διδασκόμενος» από όλους τους ανθρώπους.

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι να μου διδάξουν.

Όπως οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες τραγωδοί, αναγνωρίζω τη θεϊκή σπίθα μέσα σε κάθε άνθρωπο, και την τραγωδία και το δράμα κάθε ανθρώπινης ψυχής, όποιο και αν είναι το χρώμα του δέρματός της.

Δεν με ενοχλεί η λέξη «Γραικός», γιατί σημαίνει «γηραιός», «αρχαίος», και όχι κάτι υποτιμητικό!

Αντίθετα με κάποιους, που δεν ασχολούνται καθόλου, αλλά χρησιμοποιούν μόνο ως εντυπωσιασμό την «αρχαιολατρεία», εγώ συνεχίζω να εξερευνώ.

Εξερευνώ την Ιστορία των προγόνων μου και προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, για να μην τα επαναλάβω.

Δεν τους αγιοποιώ και δεν τους μετατρέπω μέσα μου σε υπερφυσικά όντα. (Είναι άραγε «ελληνικό» να μετατρέπεις τους αρχαίους Έλληνες σε θεούς και σε ανώτερα όντα, όταν εκείνοι κατέβασαν τους θεούς από το υπερφυσικό επίπεδο και τους έκαναν ανθρώπους;)

Δεν ψεύδομαι στον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά με θάρρος και ανδρεία παραδέχομαι τα ελαττώματά μου.

Παραδέχομαι τις αδυναμίες της «οικογένειάς» μου (γιατί αυτό είναι στην ουσία η «φυλή», μια οικογένεια) και θυμάμαι ότι οι «ενδογαμίες» -διανοητικές και γενετικές- παράγουν πάντοτε κατώτερης ποιότητας πλάσματα, ενώ η επαφή με το Ξένο γεννάει καινούργια, ανώτερα και θαυμαστά πλάσματα του Νου και της Ύλης!

Είμαι Έλληνας, αλλά πάνω από όλα είμαι Άνθρωπος.

Άνθρωπος είναι εκείνο το πλάσμα που κοιτάζει προς τα Πάνω με θάρρος και γενναιότητα.

Είναι εκείνο το πλάσμα που ονειρεύεται τα Άστρα και ας η Γη τον συνθλίβει.

Που τολμά να ξεφύγει από τη Μικρότητα και να πολεμήσει όπως ο Ηρακλής τους Θεούς, και ας ξέρει ότι στο τέλος θα χαθεί σ' αυτόν τον πόλεμο.

Που δεν μισεί αλλά συμπονά.

Που, όπως ο Αχιλλέας τίμησε τον πατέρα του εχθρού του, τον Πρίαμο, καταλαβαίνει τη θλίψη του Άλλου και αφήνει τον εγωισμό στην άκρη, για να τιμήσει τις ανθρώπινες παραδόσεις...

Ο Φασισμός και ο Ρατσισμός, είναι δύο κίβδηλα και πρόστυχα κατασκευάσματα που δημιούργησαν κάποιοι Ιταλοί και Άγγλοι απατεώνες, πράκτορες αποικιοκρατικών συμφερόντων, τον 18ο και 19ο αιώνα.

Με σκοπό να δικαιολογούν τις ασέλγειες τους απέναντι σε λαούς που λόγω ιστορικών συγκυριών βρέθηκαν σε ασθενέστερη θέση (όπως βρέθηκαν και οι Έλληνες απέναντι στους Ρωμαίους μετά τις συγκρούσεις των Ελληνιστικών βασιλείων).

Ο Έλληνας μέσα μου, αναγνωρίζει σ' αυτά τα κατασκευάσματα τον εχθρό του Πολιτισμού, όπως ο Αλέξανδρος και ο Λεωνίδας αναγνώριζαν στο πρόσωπο του Πέρση βασιλιά την τυραννία.

Ο Έλληνας μέσα μου δεν αναγνωρίζει στους «Ελληναράδες» παρά μόνο τις Ορδές των θλιβερών αμόρφωτων και ανενημέρωτων Άγριων που εμφανίστηκαν από τα βάθη της Ασίας και από τον παγωμένο βορρά και καταπάτησαν, κατέστρεψαν και εκμηδένισαν τον Ελληνιστικό Παγκόσμιο πολιτισμό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη δεισιδαιμονία και σε μια παράλογη μεταφυσική, φέρνοντας τον Μεσαίωνα.

Γιατί ο «Ελληναράς εθνικιστής», που δεν θέλει να ακούσει τίποτα πέρα από τον φανατισμό του και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τίποτα άξιο πέρα από το εθνικιστικό Εγώ του, είναι υποδεέστερος ακόμη και από τον Ταμερλάνο και τον Τζέκινς Χαν.

Ακόμη και εκείνοι (ή οι διάδοχοί τους) υποκλίθηκαν μπροστά στους μεγάλους Πολιτισμούς που συνάντησαν στις εκστρατείες τους - και τελικά αφομοιώθηκαν από εκείνους!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.


Έναν Πίθηκο και έναν Γορίλα που οριοθετεί την περιοχή του με τα ούρα του.

Έναν Μογγόλο Πολεμιστή και έναν Παραπληροφορημένο και παρασυρμένο Ναζί, που εφευρίσκουν παράλογες δικαιολογίες για να συνεχίσουν το απαίσιο, απάνθρωπο, εξολοθρευτικό και τελικά απόλυτα παράλογο και άστοχο έργο τους!

Το οποίο είναι στην ουσία το αποτέλεσμα της αγριότητας των ενστίκτων, της έλλειψης κριτικής σκέψης, και της παντελούς έλλειψης πολιτισμού.

Οι διάφορες «φυλές» και τα «έθνη» είναι διαφορετικές οικογένειες μέσα στην Ανθρωπότητα.

Κανένα έθνος δεν είναι κατώτερο από τα άλλα. Όλα έχουν να προσφέρουν στο ανθρώπινο σύνολο!

Όλες οι οικογένειες της Ανθρωπότητας πρέπει να συνεργαστούν για την επιβίωση και την εξέλιξη του κόσμου μας!

Από ποια σοβαρή φιλοσοφία ή φυσική επιστήμη ή έστω φυσική παρατήρηση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι οικογένειες πρέπει να μένουν στην ενδογαμία και οφείλουν να αλληλοεξοντώνονται, όπως υποστηρίζουν οι εθνικιστές και οι ρατσιστές;

Η ενδογαμία παράγει τέρατα. Ο απομονωτισμός παράγει ηλίθιους.

Ο ρατσισμός και ο στείρος εθνικισμός απαιτούν την ενδογαμία και τον απομονωτισμό.

Τα παιδιά αυτού του παραλογισμού, είναι λοιπόν καταδικασμένα.

Καταδικασμένα να είναι ηλίθια τέρατα.

Σχόλια

  1. "Εθνος θέλον να ζήση, έπρεπε να έχη ξεπατώσει , αυτόν τον τρισηλίθιον αρχαιομαϊμουδισμόν"
    Περικλής Γιαννόπουλος

    Παράθεση:

    Δεν με ενοχλεί η λέξη Γραικός, γιατί σημαίνει «γηραιός» και όχι κάτι άλλο, όπως νομίζουν οι παντελώς άσχετοι και αχρείοι λαϊκιστές! Αντίθετα με αυτούς, που δεν ασχολούνται καθόλου αλλά χρησιμοποιούν μόνο ως εντυπωσιασμό την «αρχαιολατρεία», εγώ εξερευνώ ασταμάτητα.
    Παράθεση:

    γιατί σύμφωνα με τον Δημόπουλος είσαι γραικύλοςόχι Ελλην....
    Φυσικά η λέξη σου είναι άγνωστη γιατί δεν διάβασες ποτέ μεγάλη ελληνική λογοτεχνία.(γραικός , γραικύλος ). Άλλο ο γραικός και άλλο ο γραικύλος που λέει και ο Αρτέμης .

    “Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας,
    Oι λύκοι!Οι λύκοι!
    Στα όπλα, Ακρίτες!
    Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
    Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι
    Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου
    τα έργα βαλτοί»
    ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

    Το παραλήρημα κύριε, δεν αρμόζει σε ένα άνθρωπο που γράφει σε βιβλία και περιοδικά. Φυσικά το strange είναι του είδους σου και εσύ ένας από αυτούς. Δεν απάντησες σε κανένα ερώτημα, αλλά εμμέσως βρήκες την ευκαιρία να καταφεύγεις σε μερικές ανούσιες προτάσεις θέλοντας να αποδείξεις , το αναπόδεικτο . Βεβαίως εσύ μπορείς να τα φτιάξεις με μια πυγμαία για να γεννήσεις ΔΥΝΑΤΆ παιδιά.... έτσι και αλλιώς η πυγμαία είναι του είδους σου....

    Ο Έλλην για μάς είναι άκλητος , διότι θέλουμε να τον τονίζουμε. Ο Έλλην δεν είναι βάρβαρος,είναι διαφορετικός! Για αυτό και εμείς για να ξεχωρίζει εκεί που είναι , δεν το κλίνουμε γιατί είναι διαφορετικός. Αν δεν σου αρέσει , δεν μας ενδιαφέρει...

    Στην ουσία μας τώρα. Ο Πλάτων(που δεν ήταν έλλην; )στο Πολιτεία,Δ υποστηρίζει ότι οι λαοί διαφέρουν κατά φύσιν. Ο ίδιος "Τιμαιος" 21 παραθέτει τους λόγους των Αιγυπτίων σοφών , κατά τούς οποίους : "Στην χώρα σας γεννήθηκε το ωραιότερο και άριστο μεταξύ των ανθρώπων γένος"


    ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΟΣ

    "Το των Ελλήνων γένος... ελεύθερον τε διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων μιάς τυγχάνον πολιτεία"
    ("Πολιτικά", Αριστοτέλης)

    Δεν θεοποιώ του αρχαίους έλληνες, τους βάζω στην θέση που τους ανήκει. Εκεί , δηλαδή , που δεν έφτασε κανένας άλλος , στην κορυφή. Δεν ήταν θεοί ήξεραν όμως , να ζουν , να πολιτεύονται και να νομοθετούν , ορθός! Πράγματι επειδή ο άνθρωπος(Ελλην) δεν μπορεί να καταλάβει τον θεό , επειδή είναι ανώτερος, για αυτό και τους έκαναν ανθρώπους ετσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να τους εννοήσει και να έρθει σε «επικοινωνία» μαζί του. Ο δε διαχωρισμός της θείας ουσίας έγινε για να φανούν οι εκδηλώσεις της , ο κάθε θεός και μια εκδήλωση του θείου.

    ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

    "Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι εθνικιστής"
    Κωστής Παλαμάς

    "Οι ενεργητικοί ανθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι εθνικισταί, είτε το ξέρουν είτε όχι, δεν μπορεί παρά να ζούν ανάμεσα στο έθνος τους και εκεί να ξοδεύουν την δύναμη τους και απο εκεί να παίρνουν δύναμη"
    Ιων Δραγούμης


    Άνθρωποι άσχετοι με την πολιτική κοινωνιολογία , μας λένε ότι ο εθνικισμός είναι κακό πράγμα , φασιστικό , ναζιστικό και οι εθνικισταί είναι άνθρωποι εγκληματίες , δολοφόνοι. Δεν θα κάθομαι να αναλύσω το κάθε τη και το κάθε πράγμα , όποιος έχει μάτια ας διαβάσει.Άλλωστε και να θέλεις , δεν το πείθης το «ληστή».

    Για αντιδογματισμό μιλάτε και είστε οι πλέον δογματικοί. Το σύνθημα κιόλας είναι ότι ο εθνικιστής είναι δογματικός!!το παρασύνθημα , βέβαια, μιλάει για την άγνοια σας για τον εθνικισμό πάντως σίγουρα αυτό είναι κάτι κακό.

    Έτσι το να είσαι εθνιστής , δηλαδή να αγαπάς το έθνο σου είναι δογματισμός . Ταυτοχρόνως και αμέσως όποιος πιστεύει στο έθνος είναι δογματικός , και αυτός που δεν πιστεύει δεν είναι; Ενω αυτός που είναι εθνικιστής δηλαδή όχι μόνο αγαπάει το έθνος του αλλα μάχεται και για να προοδεύσει είναι σοβινιστής λ.χ. ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων επειδή πρόσφεραν στον ελληνικό πολιτισμό και επειδή πιστεύανε στο ελληνικό έθνος ήταν δογματικοί και σοβινιστές.

    ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    «Οι έλληνες είναι ο πιο αξιόλογος λαός που υπήρξε ποτε»
    J.St.Miller

    «Για να καταλάβετε τους Έλληνες πρέπει να εισδύωμε στην ιδιότυπία της φυσεώς τους»
    Urich Wickens


    Η μόνη ανοησία κυρίε, είναι ο γραικυλισμός που όχι μόνο καταστρέφει τον ελληνικό πολιτισμό , που ήταν πάντα φυλετικά καθαρός και για αυτό πρόσφερε αλλά αντίθετα στα λόγια του και πάνω απ’ όλα στα έργα του αρχαίου κόσμου.

    Το συνήθεις επιχείρημα ότι ο Μ.Αλέξανδρός δεν απαγόρευε τους γάμους (αιμομιξία) είναι συκοφαντικό για τον Ελληνισμό. Διότι πρώτα απ’ όλα αναφέρεται μόνο σε 13 περίπου χρόνια της ελληνικής ιστορίας, σε ένα μονωμένο μέρος. Δευτέρα , αποσιωπούνται τα άλλα που είχε πει και είχε κάνει ο Μ.Αλέξανδρος όπως και τους άλλους γάμους του , τρίτον αποσιωπάτε η εκπαίδευση που είχε πάρει από τον Αριστοτέλη που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με γραικυλισμούς.(ελπίζω να ψάξεται να βρείτε τη είναι ο γραικύλος ακριβός).

    Το θέμα του γάμου ήταν πολιτική σκοπιμότης , άλλωστε δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αιμομιξίας Ελλήνων και βαρβάρων διότι ήταν σε διαφορετικά μέρη(δεν γινόταν βλέπεται το σημερινό εμπριμέ). άλλα κύριε , δεν μας είπες κάτι άλλο ο Μ.Αλέξανδρος πράγματι δεν απαγόρευε(δεν σημαίνει και ότι προέτρεπε) τις αιμομιξίες αλλά απαγόρευε την αιμομιξία με μια συγκεκριμένη φυλή.... ποια; Και γιατι; Εε;

    ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

    «Αλλως τε τα στιχεία μεταβάλλονται και επι τής γής τα ζώα εξαφανίζονται και μόνο το είδος των διατηρείται»
    Πλωτίνος, Εννεάδες Β


    Ανθρώπινο δικαίωμα είναι το να δικαιούμαι να αναπτυχθώ ως Ελλην, να κάνω οικογένεια Ελληνική και τα παιδιά μου να είναι Ελληνόπουλα. Όταν επιδιώκω αυτά και δεν θέλω να νυμφευτώ μαύρη, ούτε να κάνω ασπρόμαυρη οικογένεια , ούτε τα παιδιά μου να νεγροφέρνουν παραβιάζω κάποιου τα ανθρώπινα δικαιώματα . ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!

    Όταν ορισμένοι θέλουν να μου επιβάλλουν μέσα στην πατρίδα μου να υποδέχομαι ξένους, να εγκαθίστανται ξένοι ,να γίνονται πολυφυλετικοί γάμοι, να μου αναιρούν την Ελληνικότητα παραβιάζονται τα ανθρωπινά δικαιώματά μου;ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΝΑΙ!

    Ποιος παραβιάζει τα δικαιώματα ποιου; Ο Ελλην που δεν θέλει τον Αλβανό στην Ελλάδα ή ο Αλβανός που επιμένει παρανόμως να εγκατασταθεί στην Ελλάδα; Την απάντηση ας την δώσει η κοινή λογική. Μολαταύτα μας κατηγορούν ότι είμαστε ρατσιστές και ότι παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.Ψεύδονται και Συκοφαντούν. Αποκαλύπτεται μάλιστα και τω ξενοκίνητο , εάν σκεφθείτε ότι οι αντιρατσισταί ομιλούν και γράφουν δια ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Ελλάδα , αλλά σιωπούν τελείως δια τα δικαιώματα των Ελλήνων μειονοτήτων που ζουν δούλοι στην πατρίδα των.


    «Το ταχύτερον πρέπει να αφυπνισθεί το έθνος»
    Ι.Πασας

    Οι πάμπολλες δικαιολογίες , είναι δική σας πρόφαση και συκοφάντηση. Ότι λέγαμε τώρα τα λέμε αιώνες τώρα από τον Παλαμά , τον Γιαννόπουλο, τον Ρενιέρη μέχρι τον Κόντογλου και τους Κολλυβάδες . Απο την Αννά Κομνηνού(1069-1118 ), το Παλαιολόγος μέχρι τον Αριστοτέλη και τον πλατών ,μένουμε οι ίδιοι, δεν περιμέναμε κανένα και πάνω από όλα είμαστε αυτογενής δεν τα διδαχθήκαμε από κανένα.

    Δεν περίμενα τον Χίτλερ για να μάθουμε το Ελληνικό κάλος , το είχαμε μέσα μας και το δείξαμε χιλιετηρίδες πριν από αυτόν τον βάρβαρο. Ο μόνος εχθρός του ελληνικού Πολιτισμού είναι ο έλλην που δεν έχει ελληνική συνείδηση δηλαδή ο εσωτερικός εχθρός. 700 σελίδες μελέτης και αποστραγγίσματος της ιστορίας έφτασαν στο Παπαρρηγόπουλος να πει στο βιβλίο του «Τα διδακτηκότερα πορίσματα της ιστορίας του ελληνικού έθνους» ότι ο εχθρός του ελληνισμού είναι πάντοτε εσωτερικός. Αν καταφέραμε αν κρατήσουμε τη καθαριότητα τόσους αιώνες-όπως δείχνουν όλες οι μελέτες(πλην των σκοπιανών, που είναι σκόπιμες), είναι το αίτιο της πνευματικής μας δημιουργίας και ο εχθρός του ελληνικού πολιτισμού μένει ο ίδιος ο γραικυλισμός....


    «Η αρχαία ψυχή ζεί μέσα μας αθέλητα κρυμμένη»
    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουκά, το post σου ήταν καταπληκτικό και πιστεύω πως στέλνει ένα πολύ καλό μήνυμα για τη νέα χρονιά: να αφήσουμε στην άκρη όσα χωρίζουν τους λαούς, να απαξιώσουμε πια τον στείρο εθνικισμό, να ενώσουμε τα χέρια με όλους όσοι μπορούν να προσφέρουν κάτι στην εξέλιξη κι όχι στην καταβαράθρωση ή στη στασιμότητα της ανθρωπότητας. Κι αυτό θα γίνει αν ενωθούν οι Έλληνες τω πνεύματι κι όχι τω αίματι, οι καλύτεροι και πιο αξιόλογοι νόες.

    Όσο για τον ανώνυμο φίλο του προηγούμενου σχολίου έχω να του συστήσω να αφήσει ήσυχους τους Παλαμάδες και τους Δραγούμηδες: Αυτοί έζησαν σε άλλες εποχές που ο βαλκανικός χώρος "έβραζε" από την ανάγκη διανομής της γης και οροθέτησης συνόρων. Ήταν η εποχή που η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρεε και κάπως, με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια έπρεπε να γίνει το μοίρασμα: ο εθνικισμός της εποχής εκείνης ήταν ανάγκη επιβαλλόμενη εκ των άνωθεν.

    Ας κοιτάξουμε τώρα τι προσφέρει ο ελληνισμός, ας αφυπνισθούμε! Ο κόσμος προχωράει και μας αφήνει μίλια πίσω. Οι λαμπροί μας επιστήμονες γίνονται πλέον μετανάστες και πηγαίνουν να εργαστούν για ξένες κυβερνήσεις και για ξένα συμφέροντα, γιατί η Ελλάδα των μικρονόων τούς διώχνει. Γιατί;

    Προσωπικά εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και πνευματική ανάταση! Είθε οι καμιά 10αριά αξιόλογοι επιστήμονες φίλοι μου που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια για να εργαστούν σε ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα πανεπιστήμια να επιστρέψουν σε μια Ελλάδα ώριμη κι έτοιμη να τους αγκαλιάσει και τους αναγνωρίσει. Είθε ο Λουκάς, που είναι τόσο αξιόλογος συγγραφέας, να έχει δύναμη και να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στο δογματισμό.
    Υγεία σε όλους!

    Kostis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα ξεκινούν από τον ελαστικό προσδιορισμό του όρου 'εθνικιστής'. Τοποθετούμαι: Εθνικιστής είναι αυτός που επιθυμεί η κρατική οντότητα στην οποία ανήκει να ορίζεται με βάση το έθνος, και όπου 'εθνος' το έθος. Το ότι κάποιοι όψιμοι διενιστές (που ανέκαθεν υφίσταντο) επιθυμούν να ορίζουν άλλου είδους φράχτες - αντί κρατών - με βάση το συμφέροντα και τις νόρμες του κεφαλαίου των πολυεθνικών είναι δικαίωμά τους. Όσο όμως οι τάσεις του διεθνισμού βασίζεται σε ένοιες όπως η αγορά (με την οικονομικίστικη ένοιά της) τόσο και η ιδέα των ελεύθερων συνόρων θα γίνεται και πιο ύποπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα χρυσοστομε!:-) εχμ.. χρυσοπληκτρολογιε εννοω..
    Περα απο πλακα, καλο θα ηταν μετα το τελος του σχολειου οι νεοι μας να ταξιδευαν σε ολο τον κοσμο, για ενα χρονο υποχρεωτικα και με κρατικη επιχορηγηση, ωστε να μαθουν και να δουν απο κοντα πως ζει ο υπολοιπος κοσμος. Ο εγκλωβισμος στα στενα ορια της χωρας μας κοντευει να μαρανει ο,τι απομενει ανθηρο, με την επιδραση ολων αυτων των πνευματικων κουκουλοφορων τυπου οψιμων "προφητων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπήκες στον RSS reader μου. Εννοείται ότι συμφωνώ με το κείμενό σου. Αγγίζεις ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο αξίζει πραγματικά να πολεμήσουμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, αλλα όχι σαν αυτούς ισοδυναμεί με απολογία. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να απολογούμαι στον καθένα για το τι γεννήθηκα. Γεννήθηκα Έλληνας το ίδιο με αυτούς, και γι'αυτό είναι δυστυχείς. Αυτοί νομίζουν ότι είναι κάτι έξω από αυτόν τον πλανήτη. Καλύπτουν την ανασφάλειά τους για το τι δεν είναι με τίτλους. Ε, λοιπόν, δυστυχώς είμαι το ίδιο με αυτούς: τίποτα ξεχωριστό. Και στο κάτω-κάτω της γραφής no vietnamese ever called me nigger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει δογματικός Αθεϊσμός;

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ονόματός μου

Αναρχοκαπιταλισμός: Το τέλος των Κρατών και η παντοκρατορία των Ισχυρών