Παίξτε -και εσείς- με το Εκλογικό «Σύστημα»

Για όποιους νομίζουν ότι ο Εκλογικός Νόμος που ισχύει σήμερα και θα δώσει την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είναι «τίμιος», o Βασίλης Παπανικολάου στο blog του έχει ένα ενδιαφέρον post στο οποίο μας δίνει και το ακόλουθο αρχείο Excel, το οποίο κάνει αυτόματα τους υπολογισμούς ποσοστών και ανάλογων εδρών στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Μπορείτε με αυτό το αρχείο να παίξετε με τα ποσοστά που ίσως βγούνε και να δείτε ποιοι συνδυασμοί δίνουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα και ποιοι όχι.

Παίξτε λοιπόν και εσείς με τον εκλογικό νόμο, και μην τους αφήνετε να παίζουν μόνο εκείνοι!

Δοκιμάστε π.χ. να βάλετε τα ακόλουθα ποσοστά στα σχετικά κουτάκια:
Δίπλα στο πρώτο κόμμα βάλτε 33. Στο δεύτερο κόμμα βάλτε 31, στο τρίτο 7, στο τέταρτο 3,3, στο πέμπτο 3,2. Ποσοστά που είναι πολύ πιθανό, νομίζω πως συμφωνείτε, να είναι αυτά που θα έρθουν στις εκλογές σε μια βδομάδα.

Τι βλέπετε όμως; Ακόμη και με 33%(!!) το πρώτο κόμμα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση!

Με το 1/3, δηλαδή, της υποστήριξης του ελληνικού πληθυσμού, το πρώτο κόμμα (όποιο και να είναι δεν έχει σημασία, γιατί θα είναι ένα από αυτά που ευθύνονται για τη σημερινή μας κατάσταση), θα αποκτήσει την εξουσία της Ελλάδας! Κι ας το υπόλοιπο 66% των Ελλήνων διαφωνεί και καταδικάζει την πολιτική του!!

Μα, αυτό δεν είναι δημοκρατία, κύριοι! Είναι ολοφάνερη ολιγαρχία!

Όπως θα καταλάβετε αν πειραματιστείτε λίγο περισσότερο, κάποιοι έχουν εξασφαλίσει την τοποθέτησή τους στην εξουσία για τα επόμενα χρόνια, όσο και αν οι πολίτες διαφωνούν...

Κάθε φορά λοιπόν που θα κατηγορεί κάποιος τη Δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα, μην τον αφήνετε χωρίς να του απαντήσετε: Αυτό που ζούμε, δεν είναι δημοκρατία!

«Δημοκρατία» είναι αυτό που θέλουν οι πολλοί, και αυτό «που θέλουν οι πολλοί» πρέπει να ορίζεται μέσα από συνεργασίες πολιτών και πολιτικών, μέσα από επικοινωνία και ενημέρωση, μέσα από εκλογικά σώματα που δεν θα είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά θα αυτοελέγχονται από τη συμμετοχή ατόμων με διαφορετικά συμφέροντα!

Η Δημοκρατία απαιτεί ΟΛΟΙ να συμμετέχουν και ΟΛΟΙ να είναι ενήμεροι για το τι ψηφίζουν και, κυρίως, ΓΙΑΤΙ το ψηφίζουν!
Μόνο αυτό είναι Δημοκρατία κύριοι, και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν είχαμε σ' αυτόν τον κατατρεγμένο τόπο!

Οι λεγόμενες «ισχυρές κυβερνήσεις» είναι αυτές που ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδας μας, που είναι αυτή τη στιγμή κάτι ανάλογο με την Ουγκάντα την εποχή του Ίντι Αμίν Νταντά (σήμερα η Ουγκάντα μας έχει ξεπεράσει, μη γελιέστε!) και με την Κολομβία...

Η Εξουσία, αν δίνεται εν λευκώ στα χέρια κάποιων, πάντοτε οδηγεί στην καταπίεση, στον μαρασμό, στην καταστροφή, στην ασυδοσία, και τελικά στην εξαφάνιση των ανθρώπων που ζούνε κάτω από αυτήν!
Μην την δίνετε λοιπόν τη ρημάδα, έτσι, χωρίς να το σκέφτεστε!

Και κυρίως, για όσους δεν το κατάλαβαν, ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΤΕ. Το «λευκό» και το «άκυρο» δεν είναι λύση! Στην ουσία είναι συνεργασία με τα «πρώτα» κόμματα, είναι η υπογραφή σας ότι ΔΕΝ σας νοιάζει ποιος κυβερνάει, άρα ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ με όποιον κυβερνάει.

Η Δημοκρατία, αν θέλουμε κάποτε να την κατακτήσουμε, απαιτεί να έχετε πολιτική άποψη, και να μην αφήνετε αυτή την άποψη στα χέρια των λίγων και επιτήδειων...

Σχόλια

 1. Δεν τα ήξερες; Τον έχουν φτιάξει ακριβώς στα μέτρα τους.
  Αλλά ακόμα και αυτοδυναμία να μην βγεί δεν χάνουν και πολλά. Αν έχεις χρόνο διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις.
  http://proxeirotetradio.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://proxeirotetradio.blogspot.com/
  2007/09/blog-post_10.html.Αυτό εννοώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός