Μια λύση για της Πυρκαγιές

Μια αυστηρή μεν αλλά απαραίτητη νομίζω λύση για το πρόβλημα των πυρκαγιών:

1) Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει «κόβονται» μετά νέα οικόπεδα! Με συνταγματικό νόμο να απαγορεύεται αυτό, αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα!

2) Κάθε φορά που θα καίγεται ένα δάσος, θα ελέγχονται οι ιδιοκτήτες των γύρω κτημάτων ως ύποπτοι εμπρησμού και θα οδηγούνται για ανάκριση. Μπορεί να ακούγεται άδικο, αλλά θα τους δώσει κίνητρο για να διαφυλλάτουν (και όχι να εποφθαλμιούν) τα δάση κοντά στις ιδιοκτησίες τους.
Επίσης, θα γίνεται έλεγχος για καταπατήσεις. Σε περίπτωση που θα εντοπίζεται καταπάτηση καμμένου δάσους, ο κτηματίας θα αντιμετωπίζει αυστηρή ποινή φυλάκισης, πολλά χρόνια, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς!

3) Ο εμπρησμός θα θεωρείται μεγαλύτερο έγκλημα από τη δολοφονία. Ούτως ή άλλως, σκοτώνει περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς και καταστρέφει τον πλανήτη.
Και, μόνο για την περίπτωση του εμπρηστή, δέχομαι τη θανατική ποινή! (Εξολόθρευσες τη ζωή γύρω σου; Ε, δεν σου αξίζει να ζεις).

4) Μπορεί να ακούγεται επίσης σκληρό, αλλά ζητώ να καθιερωθούν στρατιωτικοί και αστυνομικοί περίπολοι μέσα στα δάση. Αυτή τη στιγμή τα δάση είναι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ που έχει η ανθρωπότητα. Είναι ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κτήμα μιας χώρας. Για αυτό και πρέπει να φυλλάσονται περισσότερο από τις τράπεζες κλπ.
Αν ο επίδοξος εμπρηστής έχει να αντιμετωπίσει ένοπλους, θα είναι πολύ πιο διστακτικός στο να βάλει φωτιά.

Και ναι, δέχομαι να με καλούν μια φορά τον χρόνο, για δύο-τρεις μέρες, να μου δίνουν όπλο και να με βάζουν να περιπολήσω μέσα σε ένα δάσος μαζί με 2 ακόμη άτομα σαν κι εμένα, για να βοηθήσουμε!

Σχόλια

 1. Να συμπληρώσω και ‘γω με τη σειρά μου μερικές σκέψεις για αυτό το “φαινόμενο”.
  Ο εμπρηστής θα μπορούσε να μη θανατωθεί , αλλά αρχικά θα επιβαρύνονταν με το κόστος αναδάσωσης σε έκταση διπλάσια από αυτή που κάηκε, όπως και την περίθαλψη των τραυματισμένων ζώων.. Εάν δεν μπορούσε να καλύψει αυτή την υποχρέωση τότε θα του αναλογίζονταν ποινικές ευθύνες.
  Επίσης εάν μια περιοχή χαρακτηρίζονταν δασική και βρίσκαμε κάποια καταπάτηση , άμεσες ευθύνες θα είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι , από πολιτικούς και εργολάβους , μέχρι χτίστες και ταπετσέριδες . Και πάλι οι ευθύνες θα είχαν σαν πρώτο μέλημα την αποκατάσταση της διπλάσιας και πλέον έκτασης και μετά ποινικές ευθύνες.
  Επίσης οι περιπολίες και γενικά η οικολογική στήριξη θα μπορούσε να καθιερωθεί ως εναλλακτική της στράτευσης (τι να το κάνουμε το κράτος – έθνος αν είναι ακατοίκητο) όπως είναι η κοινωνική εργασία στο εξωτερικό.

  Επίσης μερικές σκέψεις για την αποκατάσταση της χλωρίδας και των φυσικών πηγών.
  Πρέπει να αρχίσουμε να μελετούμε καλύτερα τον τρόπο αναδάσωσης , μιας και ένα δάσος πιστεύω ότι επανέρχεται πιο εύκολα όταν το αφήνουμε στην ησυχία του και όχι όταν προσπαθούμε να το φέρουμε στην αρχική του κατάσταση(δύσκολο έως αδύνατο) σε ελάχιστο χρόνο. Εάν θέλουμε να αποκαταστήσουμε τα ποσοστά χλωρίδας πρέπει να αρχίσουμε να μελετάμε την μαγκρόβια βλάστηση . Η Ελλάδα με τόσες παραλίες και θάλασσα που διαθέτει είναι ιδανική περίπτωση. Όσο θα μεγαλώνει η μαγκρόβια βλάστηση σε θαλάσσιες περιοχές το δάσος που κάηκε έχει όλα τα απαραίτητα φυσικά συστατικά να αναπτυχθεί και πάλι ίσως και δυνατότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις...
  Ειδικά του ΚΕΟ...
  οικολοογική θητεία...εναλλακτική της στράτευσης, πολύ καλή ιδέα...
  Αναρωτιέμαι όμως... Ποιος άνθρωπος θα επέλεγε τη στράτευση ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατί, τι άλλο θα μείνει να φυλάξουμε αν καούν όλα;

  Μπράβο Λουκά, ωραίο το blog, καυστικότατο και αναλυτικό.

  χαιρετώ από Ρόδο! (δαίδαλος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο 24 στην πρόταση του νέου συντάγματος, και θα καταλάβετε.

  Πιστεύω ότι ο ντόρος με το άρθρο 16 δεν ήταν παρά αντιπερισπασμός, σε σχέση με το πολύ σημαντικότερο α. 24 που αφορά τις δασικές εκτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

  ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

  Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

  ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

  Διαδώστε το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΜΑ !!! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!! ΟΙ ΓΡΕΚΥΛΟΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΨΑΝ ΟΛΑ!!! Ω ΘΕΕ ΑΞΙΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΤΙΤΑ … ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ , ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ !!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΦΩΝΑΞΕΙ «ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΗ Εις ΤΟ ΧΆΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΦΑΝΕΡΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΊ ΕΛΛΗΝΕς ΕΙΣΘΕ ΟΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΉΡΞΑΤΕ ΠΟΤΕ»
  ΟΡΕΕΕΕΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ;;; ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!!!

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ !!!! ΤΟ ΣΠΑΘΙ!!! ΟΛΑ ΤΟ ΛΕΝΕ!!! Η ΦΥΣΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ!!! ΛΟΙΠΟΝ , ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

  ΣΥΓΚΕΤΡΟΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ , ΤΟ ΕΊΔΙΟ Ο ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ…. ΔΕΝ ΤΡΕΜΠΕΣΤΕ !!! ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ !!! ΤΗ ΣΥΓΚΕΤΡΟΣΗ ΔΙΑΡΜΑΤΙΡΙΑΣ;;ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ;;; ΔΕΝ ΤΡΕΜΠΕΣΤΕ!!!! ΠΗΓΕΝΤΕ ΓΡΑΦΤΗΤΕ ΣΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΦΕΔΡΟΝ. ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΟΝ !!!! ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΆΙΤΙ;; ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;; ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ , ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΤΡΟΣΕΙΣ!!!
  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΤΡΟΣΕΙΣ !!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ, ΑΣΚΟΠΕΣ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ!! ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΩΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ.
  ΟΧΙ ΨΥΦΟ ΣΤΑ 4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!! ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ!!! ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ , ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΩΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μαθε ρε πρωτα ελληνικα και μετα το παιζεις ελληναρας. Αγράμματε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το να είσαι γραικύλος δεν είναι ντροπή, γιατί είναι έννοια που υπάρχει μόνο στα μυαλά των ακροδεξιών στοιχείων.

  Το να είσαι φασιστάκος όμως και να μην μπορείς να εκφραστείς, ώστε και οι "γραικύλοι" ακόμα να γράφουν καλύτερα από σένα, είναι προσβολή:
  1) Για τον εαυτό σου, γιατί φαίνεσαι ηλίθιος.
  2) Για την ομάδα σου, γιατί φαίνεστε ηλίθιοι, και αποδεικνύετε ότι αυτές οι ιδέες δεν είναι συμβατές με το μυαλό.
  4) Για την Ελλάδα, γιατί κάνετε και τους υπόλοιπους να φαινόμαστε ηλίθιοι με τα καπρίτσια σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΜΙΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΣ , ΟΧΙ ΓΡΑΠΤΑ... ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ.

  ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΩ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ . ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΝΘΡΏΠΟΥ. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΤΟΝ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟ ΤΟΝ ΜΥΡΤΙΟΤΙΣΑ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΠΟΘΛΟ ΤΟΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΤΟΝ ΓΡΙΒΡΙΗΛΙΔΗ ΤΟΝ ΠΙΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΆ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΕΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 21;; ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.

  (ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΣ ΣΚΕΨΙΣ)

  ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΥΛΟΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΜΕΝ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.

  ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΕΚΔΗΛΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!!

  Η ΖΩΗ ΣΕ ΑΦΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΝΙΤΗ.

  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΞΗ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΗΣΗ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ , ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ; ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.

  ΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝ ΘΕΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΝΕ. ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΟΣΘΕΝΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

  ΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ;;; ΤΟΤΕ ΤΗ ΕΙΝΑΙ;; ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙς;;; ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΟΣ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΡΕΣ ΙΔΙΕΣ... ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.

  ΠΡΩΤΙΜΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΥΒΙΒΑΣΤΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. foberos ελληνιστη... egraces!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πράγματι χρειάζεσαι ιατρική βοήθεια...

  Ανεγκέφαλο ρομπότ, που χωρίζεις τους πάντες σε στρατιώτες και προδότες, και γνωρίζεις τι έχουν διαβάσει και τι όχι. Μα είναι δυνατόν να μην ντρέπεσαι καθόλου που ξεφτιλίζεσαι έτσι;

  Τέλος, ποιος είναι ο ΔΗΜΟΟΣΘΕΝΕΙΣ; Χα, είσαι απίστευτος... Μήπως, λέω μήηηπως, είσαι δυσλεκτικός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τη δυσλεκτικός ρε φιλέ;; Επειδή έγραψα τον Δημοσθένη με δύο «ο» είμαι δυσλεκτικός;; και τη σημαίνει ποιος είναι ο Δημοσθένης;; δεν το κατάλαβα αυτό ;; για αναλύσετε;; τη θες να πεις για τον Δημοσθένη Δημοσθένου Παιανιεύς ;;;
  Και βέβαια, υπάρχουν μόνο προδότες και στρατιώτες. Και βέβαια χωρίζω τους ανθρώπους σε αυτούς που πολεμούν στην δική μου γραμμή και στην γραμμή των αντιπάλων. Ουδέτεροι δεν υπάρχουν και να υπήρχαν πάλι εχθροί θα ήταν. Διότι ο ουδέτερος τελευταία στιγμή θα αναγκαστεί να διαλέξει παράταξη.

  Για πες μου φιλέ μου , εσύ τι έχεις διαβάσει; Εγώ δεν είπα ποτέ μου ότι ξέρω τη έχετε διαβάσει, είπα ότι ξέρω τη ΔΕΝ ΈΧΕΤΑΙ ΔΙΑΒΆΣΕΙ. Αν και για το πρώτο μπορώ να μαντέψω , το περιοδικό Strange και τα προπαγανδιστικά βιβλία του Γιαννουλάκη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. REEEEE O THOU SOU APO TO ANTIDOGMA EINAI!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φιλε εθνικισταρα, αν ψαξεις λιγο καλυτερα αυτα που λες οτι ψαχνεις και διαβαζεις, δεν θα λες τετοιες ανοησιες.
  Δεν υπαρχουν πχ 'στρατιωτες' και 'προδοτες'. Υπαρχουν φανατικοι-αμορφωτοι-ζηλωτες και μορφωμενοι-ειρηνιστες-μετριοπαθεις. Εσυ ανηκεις στους πρωτους. Οποτε πηγαινε πετα καμια πετρα σε καμια βιτρινα μεχρι να μεγαλωσεις και να διαβασεις λιγα πραγματα περα απο τις εκδοσεις Λιακοπουλου και Γεωργιαδη, μπας και καταλαβεις οτι σκεφτεσαι ανοητα και παπαγαλιζεις λαϊκισμους.
  Φαινεσαι οτι εισαι αμορφωτος και πιτσιρικας απο αυτα που γραφεις. Συγνωμη αλλα πρεπει να στο πει καποιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Οταν θα δεις ποσα πραγματα εχουν διαβασει οι αλλοι και ποσα πραγματα ξερουν και ποσες μελετες εχουν κάνει, τοτε δεν θα βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασμα, χωρις να το ξερεις μαλιστα, για το τι δεν διαβασαν η διαβασαν. Εισαι τοσο ανοητος που επειδη διαβασες καποιο υποτιθεται 'σοβαρο' βιβλιο που γραφτηκε πριν απο εκατονταδες χρονια νομιζεις οτι μορφωθηκες και οτι ξεχωρισες απο τους υπολοιπους. Εισαι ο πιο τυφλος απο τους τυφλους.
  Ο θεος να μας φυλαει απο κατι ηλιθιους σαν και σενα, φανατικους και επικινδυνους, που γινονται πιονια του καθε φασιστα-δηλαδή απατεωνα- καθοδηγητη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ε ναι, ήμουν σίγουρος ότι είναι αυτός. ΟΚ ΘΣ, κανένα πρόβλημα δεν είναι λόγω ηλιθιότητας η ανικανότητά σου να γράψεις σωστά ελληνικά (το πώς η ηλιθιότητα σε επηρρεάζει όμως και φτάνεις σε ανόητα συμπεράσματα θα το αναλύσω παρακάτω), αλλά η δυσλεξία, no problem with that.


  Lucas, ο τύπος άνοιξε ένα ενδιαφέρον ζήτημα (έχουμε ασχοληθεί κι εμείς στο δικό μας μπλογκ), που νομίζω ότι θα 'πρεπε να είναι το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθείς.


  Και βέβαια, υπάρχουν μόνο προδότες και στρατιώτες. Και βέβαια χωρίζω τους ανθρώπους σε αυτούς που πολεμούν στην δική μου γραμμή και στην γραμμή των αντιπάλων. Ουδέτεροι δεν υπάρχουν και να υπήρχαν πάλι εχθροί θα ήταν.

  Εγώ δεν είπα ποτέ μου ότι ξέρω τη έχετε διαβάσει, είπα ότι ξέρω τη ΔΕΝ ΈΧΕΤΑΙ ΔΙΑΒΆΣΕΙ.  Είναι τόσα πολλά τα λογικά φάουλ που κάνει ο τύπος σε αυτήν την αράδα, που βαριέμαι να μπω στον κόπο να τα αναλύσω (αν και το έχουμε κάνει στο παρελθόν στο blog).


  Όσο για τον Γιαννουλάκη, σε διαβεβαιώ ότι εσύ δεν μπορείς ούτε με κυάλια να τον δεις. Ούτε ο Πάδωνις ούτε ο Καρα-τζα Φέρρυς, ούτε ο παραΠλεύρης, ούτε ο Βοριάδης ούτε τα ζώα της Επιχρυσης χαραυγής που δεν μπορούν να τρομάξουν ούτε τη γιαγιά τους.

  Γιατί είναι κηφήνες που τους ταΐζουν οι γονείς τους μέχρι τα 50 τους, που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, και που οι αμερικανοί θα περιέγραφαν ως τους "Έλληνες rednecks".

  Γιατί αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι αρχηγοί τους κοροϊδεύουν.

  Γιατί αδυνατούν να προσαρμοστούν στις καταστάσεις και να βρούνε λύσεις που έχουν εφαρμογή και όχι αναστενιάρικα παπαρολογήματα που θα 'χαν εφαρμογή 100 χρόνια πριν. Σε αυτό τουλάχιστον δεν είστε μόνοι, και το ΚΚΕ σε παρόμοια κατάψυξη ζει, απλώς σε μεγαλύτερη... θερμοκρασία (40 χρόνια αντί για 100).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΓΙΑ ΠΕΣ ΡΕ ΘΣ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ
  'ΟΧΙ ΨΥΦΟ ΣΤΑ 4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!'. ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 'ΣΤΑ 5';

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αφου το παλικαρι ψηφιζει ΛΑΟΣ, τι περιμενεις;
  "Μην ψηφιζεις τα 4, ψηφισε το 5ο"
  Να μη μεινει απεξω ο Καρα-Τζαφ, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αυτά τώρα είναι απάντηση ;; Δεν είδα ούτε ένα επιχείρημα. Και αν εγώ είμαι δυσλεκτικός τότε για κοίτα λίγο αυτά που έγραψες για να μου πεις αν πράγματι αν σε κάποια σημεία βγάζεις νόημα.
  Με το θέμα λες , έχεις ασχοληθεί κ.τ.λ. απάντηση θα δώσεις όμως;; αν το έχεις αναλύσει στους ομοϊδεάτες σου , είναι φυσικό να μην βρίσεις αντιρρήσεις. Γιατί δεν το αναλύσεις και σε μένα;;;

  Αλλά επειδή εγώ είμαι δυσλεκτικός , φασίστας , εθνικιστής κ.τ.λ. και η γνώμη μου δεν λογαριάζεται. Τότε μην μιλάτε με μένα. Κανένα πρόβλημα. Μιλήστε με τους έλληνες λογοτέχνες , φιλοσόφους κ.τ.λ.
  Ο Μεγαλοφυής Πλάτωνας αναγράφει στο «Πολιτικός»(Δ,262-467-470) ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε Έλληνας και βαρβάρους και μάλιστα στο (470, Γ) γράφει ότι οι Έλληνες και οι βάρβαροι είναι εχθροί εκ φύσεως «Πολεμιους φύση είναι»
  Κατά τον δημόσιον ενταφιασμών των πρώτων φονευθέντων Αθηναίων, στον Πελοποννησιακό πόλεμων , ο δημοκράτης Περικλής ξεφώνησε τον «επιτάφιων» όπου (Θουκυδίδης: «Ιστορία» Β , 36) διέκρινε τους εχθρούς , τους οποίους πολέμησαν οι αθηναίοι, εις Έλληνας και βαρβάρους «πολέμιους»
  Συνέπεια της ελληνικής υπεροχής είναι τόσον η περιφρόνησις των βαρβαρικών λαών , όσον και η πολιτική αντίληψις ότι οι Έλληνες πρέπει να επιβληθούν στους Βαρβάρους.
  Ο Ευριπίδης δια του στόματος της Ιφιγενείας («Ιφιγένεια ή εν αυλίδι» 1400) διακηρύσσει ότι : Είναι φυσικόν οι Έλληνες να αρχούν των βαρβάρων κι όχι οι βάρβαροι των Ελληνων: «Βαρβάρων δι’ Έλληνας αρχειν εικός, αλλ’ ου βαρβάροις Ελλήνων». Ο ίδιος μέγας ποιητής είς πολλάς τραγωδίας του εξαίρει την υπεροχήν των Ελλήνων έναντι των Βαρβάρων , οι οποίοι , συν τοις άλλοις, όλοι είναι ουσιαστικώς δούλοι, πλην ενός, του Βασιλέως των: «τα βαρβαρων γαρ δούλα παντά πλην ενός»(Ευριπίδης: «Ελένη» 276) και αλλού («Ανδρομάχη 665) διακηρύσσει το απαράδεκτων άνθρωποι βαρβαρικού γένους να κυβερνούν Έλληνας : «Βάρβαροι δι’ όντες γένος ελλησιν αρξουσιν».
  Ο Πλούταρχος(«πολιτικά παραγγέλματα» 15F) επαινεί τον κίμωνα, διότι επολέμησε με πλοία τους Βάρβαρους: «Πληρώσαντα τας ναυς τοις βαρβάροις πολεμείν». Μάλιστα εθεωρείτο βαρυτατη προσβολή , δια τον ελληνισμόν , εάν συνέβαινε Έλληνες να πολεμήσουν εναντίον Έλληνων υπηρετούντες τους βαρβάρους. Χαρακτηριστικώς ο Μ.Αλέξανδρος τους Έλληνας που διέπραξαν αυτό, ότνα τους ηχμαλώτισε τους έδεσε με δεσμά και τους απέστειλε στην Μακεδονία να εργάζωνται καταναγκαστικώς, διότι, παρά την κοινή πεποίθησιν των Ελλήνων , εκείνοι , ενώ ήσαν Έλληνες , επολέμησαν κατά της Ελλάδος και υπέρ των Βαρβάρων «οσους δε αυτων αιχμαλώτους έλαβε τούτους δε δήσας εν πεδαις εις μακεδονίαν απεπεμψεν εργαζεσθαι ότι παρά τη κοινή δόξαντες τοις Ελλησιν, Ελληνες όντες εναντι τη Ελλάδι υπερ των βαρβάρων εμαχοντο» ( Αρριανός « Ανάβασις Αλεξάνδρου , Α , 16,6)
  Τον διαχωρισμόν Ελλήνων βαρβάρων τον αποδέχεται και ο Σωκράτης, ο οποίος στον «Διάλογο» Του Πλάτωνος «Κρατύλος»(397 C) λέγει στον ερμογένη, ότι πολλοί των βαρβάρων πιστεύουν ως θεούς τον ήλιο και την σελήνην και την γην και τα άστρα και τον ουρανό: «τους θεούς ηγείσθαι ουσπερ νυν Πολλοι των βαρβάρων ηλιον και σελήνην και γην και άστρα και ουρανόν»
  Ο αριστοτέλης αναφέρει στα «Πολιτικά» του ότι «Είναι φυσικό να αρχούν οι Έλληνες των βαρβάρων»(Α,Α,2)
  Ο ρήτωρας Γοργίας στον «Επιτάφιον» του διακηρύσσει: «Τα μεν κατά βαρβάρων τρόποια υμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνου». Είναι επίσης γνωστές οι απόψεις του Ισοκράτη όπους στα «Παναθηναϊκός»(ιδ,47) Απετή ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΉΘΕΣΗ(ΥΠΟΤΑΓΗ ) ΤΩΝ βαρβάρων.
  Όλοι αυτοί τη ήταν φασιστες, ναζι , εθνικισταρες, ανεγκέφαλα ρομποτ;;; ή μήπως χρειάζονταν ιατρική βοήθεια;;
  Στο ζητημα της φυλετικής καθαρότητος ή αυστηρότερέρα νομοθεσία λητο εκείνη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Ο Μακ Ντάουλε(«Το δίκαιον στην Αθήνα των κλασσικών χρόνων» Ελλ. Κεδ. «Παπαδήμα αθ. 1996, σελ.89,121) αναφέρει και σχολιάζει ότι, στον ξένο «δεν του επιτρεπόταν να πατρευτεί Αθηναία» κι αν κάποιος επειθε αθηναίο πολίτη να νυμφευθή ξένη γυναίκα αυτος έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα ή περιουσία του εδημευέτο από την πολιτεία κ.τ.λ.(τον σχετικόν νόμο αναφέρει και ο Δημοσθένης 59,20)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. O Αγγελος Σικελιανος είχε διακηρύξει "Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΈΠΕΙ ΜΈΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΆΡΕΙ ΑΚΈΡΑΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΧΉ ΑΥΘΕΝΤΙΚΉ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ , ΕΚΔΟΧΗ Ως ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΜΟΑΙΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΝΔΕΜΕΝΩΝ ΑΠ΄ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΤΑΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εκτος θεματος οπως παντα. Τιποτα πιο καινουργιο απο 2000 χρονια εχεις να μας πεις;
  Επειδη τα ειπαν τοτε, δυο ολοκληρους κοσμους πριν, εσυ καθεσαι και τα πιστευεις σημερα;
  Δηλαδη εσυ δεν εισαι απλως καθυστερημενος. Εισαι 2000 χρονια καθυστερημενος!
  Τοτε ρε πιστευαν και στον Δια και στο οτι η Γη ειναι επιπεδη και κυνηγουσαν και τον Αρισταρχο επειδη ελεγε οτι ειναι σφαιρικη.
  Οι Αρχαιοι ρε ηλιθιε ηταν ρατσιστες γιατι ηθελαν να διαφυλλαξουν τη πολιτεια τους, που ηταν οτι καλυτερο υπηρχε τοτε.
  Εσυ τι θα διαφυλλαξεις σημερα; Τη ρεμουλα; Την αναλγησια; Τη καταντια; Τη ξεφτιλα που μας χαρακτηριζει; Το γεγονος οτι ειμαστε πισω απο τον υπολοιπο πλανητη; Την αμορφωσια μας; Τι θα διαφυλλαξεις απο τους βαρβαρους, βλακα;
  Σημερα οι βαρβαροι ειμαστε εμεις, καταλαβε το. Και οτι καλο εχει δει η Ελλαδα τα τελευταια 100 χρονια ειναι απο Ελληνες που πηγαν στο εξωτερικο και μπολιαστηκαν με τον νεο τροπο σκεψης, με την επιστημη και την ελευθερια, στρατιωτη μου.
  Ανοιξε τα ματια σου και τα αυτια σου, πηγαινε κανα ταξιδι και σταματα να το παιζεις υπερπατριωτης ενω εισαι απλως ενα αμορφωτος και αβγαλτος πιτσιρικας. Μαθε να δεχεσαι το ξενο για να ανοιξει λιγο το μυαλο σου.
  Βαλε το σκουποξυλο στην ακρη, δεν ειναι σπαθι!
  ΞΥΠΝΑ και ξεκολλα απο τους εθνο-εμπορους που σου πουλανε μαλακιες αναγνωσματα που δεν εχουν καμια σχεση με τη σημερινη πραγματικοτητα! ΞΥΠΝΑ ΘΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ένταξη με αυτούς είμαι 2000 χρόνια καθυστερημένος.

  Ο Ρ.Λιβινγκστων στο βιβλίο του "Τα ιδανικά του Ελληνισμού" που λέει ότι το «Ελληνικό θαύμα» αποδίδεται στην ανωτερότητα της Ελληνικής Φυλής είναι 2000 καθυστερημένος;;; Ο ΗΡΩΪΚΟΣ Περικλή Γιαννόπουλος («εκκλησις προς το πανελλήνιον κοινόν) που αναγράφει για την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής είναι καθυστερημένος;; Συγκεκριμένα σε μια μελέτη του Δημήτρη Λαζογιώργου πάνω στον Περικλή Γιαννόπουλο αναγράφει το έξεις εύστοχο «Μετέτρεψε το «πας μη Έλλην βάρβαρος» , σε «πας μη Έλλην ανθρωποειδές» και αγωνίστηκε για την διάδοση του». Ο Δραγούμης αναγράφει ότι «Οι έλληνες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι και οι τέλειοι. Αυτοι πρώτοι παράστησαν τον άνθρωπο τέλεια» Ο ελληνισμός μου και οι έλληνες αθ. 1991 εκδ. νεα θεσις σελ 62. Αυτοι είναι 2000 χρόνια καθυστερημένοι;;; καλα αυτοί ας είναι , ο W.Guthrie που αναφέρει στην «Υπέροχη της Ελληνικής φυλής πάνω στις άλλες» (Σελ121 «The philosophers from thales to Aristotle”) To ίδιο αναγράφει και «M.Bowra» Πρόεδρος του Πανεπιστημιού της Οξφόρδης «διάκρισις μαθ’ υπεροχής». Και χιλιάδες άλλοι ξένοι συγγραφείς που δεν έχω τον χρόνο να προσθέσω. ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ 2000 ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΙΝ!!! Και ποιος ζει σήμερα;;; ο Γιαννουλάκης!!! Ο τίτλος στο βιβλίο του , είναι λάθος γραμμένος. Δεν έπρεπε να λεγόταν «Η αλήθεια για τους αρχαίους έλληνες» αλλά « Τα ψέματα μου για τους αρχαίους έλληνες». Σας αρέσουν αυτά ;;; σας αρέσει να μαθένεται ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν όπως σας βολεύει;; ένταξη! Ολα θα μου λέτε ότι μας αρέσει να ακούμε ότι μας αρέσει και δεν μας ενδιαφέρει η προσέγγιση της αλήθειας!

  Αν όλοι αυτοί ζούσαν 2000 χρόνια πίσω, τότε όλοι οι κοινωνιολόγοι ζούνε 2000 χρόνια πίσω… διότι το μόνο που έχουν πει , είναι να αντιγράψουν τους αρχαίους έλληνες ΣΕ ΌΛΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Στν eΠοχή μας τις ίδιες ελληνικές αρχές του πολιτισμού και της παγκόσμιας συνεργασίας υπό τον όρο «παγκόσμιες αρχές» εξέφρασε και ο μύστης ποιητής μaς Aγγελος Σικελιανός, ο οποίος διαδήλωνε την πεποίθηση του, ότι «υπάρ­χουν και σήμερα σε όλα. τα έθνη άνθρωποι, που έχουν μία καθαρή εικόνα του τι σημαίνουν αυτές οι αρχές: αυτοί πού βλέπουν καθαρά πέρα από δογματι­σμούς την εσώτερη αλήθεια και ενότητα...». (Εύa Πάλμερ Σικελιανοϋ, «Ιερός Πανικός», σελίδες 78-79, εκδόσεις Εξάντας).

  EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΟΙ ΡΕ!
  ΤΕΛΕΙΑ-ΤΕΛΕΙΑ-ΤΕΛΕΙΑ ΧΙΤΛΕΡΑΚΟ ΜΟΥ!
  ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ 10ΡΙΑ!
  ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΠΕΤΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΑΥΤΟ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!
  ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «κακό μάτι», η «κακιά γλώσσα» και όλα αυτά τα ανύπαρκτα

Για ποιο λόγο συνελήφθη ο "Γέρων Παστίτσιος", ο νεαρός που αποκάλυψε την απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον μοναχό Παϊσιο.

Κοινωνικός Δαρβινισμός